Θρακιώτικο γλέντι στα κάστρα του Διδυμοτείχου, στα γυρίσματα της εκπομπής “Άνοιξη στο Διδυμότειχο”

Θρακιώτικο γλέντι στα κάστρα του Διδυμοτείχου, στα γυρίσματα της εκπομπής “Άνοιξη στο Διδυμότειχο”

Σε ένα αυθεντικό, θρακιώτικο γλέντι, εξελίχθηκαν χθες το πρωί στα κάστρα του Διδυμοτείχου, τον γνωστό μας “Καλέ” και με φόντο την ιστορικότερη πόλη του Έβρου και της Θράκης, τα γυρίσματα της εκπομπής “Άνοιξη στο Διδυμότειχο”.

Με επικεφαλής τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Θεοδώρα Καντακουζηνή”, οι άνθρωποι του οποίου κάλεσαν και χορευτικά συγκροτήματα και άλλων συλλόγων και παρουσία του δημάρχου της πόλης Παρασκευά Πατσουρίδη, του Αντιδημάρχου Γιάννη Τοπαλούδη, του Προέδρου του Ευγενίδειου Αθανάσιου Σίμογλου και καλεσμένους τους Γιώργο Λευτέρογλου και τον μουσικοσυνθέτη κ.Μπούτση, η  Πρόεδρος του συλλόγου Ευαγγελία Καραγιάνη που ήταν συντονίστρια, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παρουσιάστρια ταυτόχρονα, μαζί με τους συνεργάτες της, “έγραψαν” μια εκπομπή αφιερωμένη σε καλλιτέχνες και τους κατοίκους τις πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

https://www.facebook.com/soula.kouroudi/videos/10216598354819645/?t=10

Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για προβολή όχι μόνο της μουσικής και χορευτικής παράδοσης του τόπου, αλλά και ανάδειξης της πόλης και των κάστρων. Με την συνεισφορά και συμμετοχή της Δημοτικολαϊκής Ορχήστρας Βορείου Έβρου του Χρ.Κουρούδη και της Λαϊκοδημοτικής Ορχήστρας βορείου Έβρου “Η Παράδοση”.

Είχαμε και την πρώτη εμφάνιση του μικτού νέο χορευτικού τμήματος του συλλόγου των Αμπελακίων