Νέα…πατάτα Λαμπάκη, που ξαναπροσέλαβε Ειδική Συνεργάτιδα γιατί έγινε λάθος πρόσληψη τον Αύγουστο

Νέα…πατάτα Λαμπάκη, που ξαναπροσέλαβε Ειδική Συνεργάτιδα γιατί έγινε λάθος πρόσληψη τον Αύγουστο

 

Δικηγόρος στο επάγγελμα και μάλιστα όπως συχνά καυχιέται από τους καλούς στο χώρο, αλλά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης έκανε νέα… πατάτα με την πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη του. Γι΄αυτό αναγκάστηκε να τον ξαναπροσλάβει επειδή η αρχική πρόσληψη μήνες πριν, ακυρώθηκε γιατί προφανώς δεν έγινε με βάση τους νόμους και τις διατάξεις.

Πρόκειται για την πρόσληψη της κυρίας Σιδερά Δήμητρας του Πασχάλη, στη θέση Ειδικής Συνεργάτιδας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία είναι σύζυγος του στενού συνεργάτη του δημάρχου, του Διονύση Μαστορόπουλου. Αρχικά προσλήφθηκε στις 17 Αυγούστου 2017 (δυο μέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο δηλαδή, κατακαλόκαιρο) και η απόφαση ανέφερε:
“Με την αριθ. 832/17.08.2017 απόφαση του ∆ηµάρχου Αλεξ/πολης που εκδόθηκε σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/07 όπως ισχύει, προσλαµβάνεται η Σιδερά ∆ήµητρα του Πασχάλη ως ειδική συνεργάτης του ∆ήµου Αλεξ/πολης, µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου µε ειδικότερα καθήκοντα:
Να ασχολείται µε θέµατα σχετικά µε το αντικείµενο της αρχιτεκτονικής τοπίου καθώς επίσης να ασχολείται µε κάθε θέµα που της ανατίθεται από το ∆ήµαρχο.
Η πρόσληψη ολοκληρώνεται µε την υπογραφή από την προσλαµβανόµενη της ειδικής σύµβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου µε την οποία θα συναφθεί η εργασιακή σχέση µε το ∆ήµο Αλεξ/πολης και θα αρχίσει η υποχρέωση της προσλαµβανόµενης για παροχή υπηρεσιών”.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΣΙΔΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Προφανώς εκείνη η πρόσληψη είχε πρόβλημα νομιμότητας και έτσι την ξαναπροσέλαβε τώρα, στις 25 Απριλίου και αυτή την φορά τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις της αναφέρονται αναλυτικά. Όπως:

“Α) Την πρόσληψη της Σιδερά Δήμητρας του Πασχάλη ως Ειδική Συνεργάτιδα του Δήμου μας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Β)Καθορίζει τις δραστηριότητες και τα ειδικότερα καθήκοντα της προσλαμβανόμενης όπως: Να ασχολείται με θέματα σχετικά με τo αντικείμενο της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και πιο συγκεκριμένα την παροχή υπηρεσιών εντός του κύκλου γνώσεών της σε εξειδικευμένα θέματα που ενδεικτικά αναφέρονται στην εκπόνηση μελετών, διενέργεια ερευνών, σύνταξη εκθέσεων, προτάσεων- εισηγήσεων, παροχή επιστημονικής – τεχνολογικής βοήθειας καθώς
και λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα πλαίσια της προς τούτο υφιστάμενης εμπειρίας της.
Επίσης , να ασχολείται με κάθε θέμα που της ανατίθεται από τον Δήμαρχο.
Η πρόσληψη ολοκληρώνεται με την υπογραφή από την προσλαμβανόμενη ειδικής σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με την οποία συνάπτεται η εργασιακή σχέση με το Δήμο και αρχίζει η υποχρέωση της προσλαμβανόμενης για παροχή υπηρεσιών.
Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης”.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΙΔΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Όπως όλα δείχνουν, έγινε το ίδιο σοβαρό λάθος με την περίπτωση πρόσληψης του Παύλου Μιχαηλίδη του Σάββα, ο οποίος ασκεί καθήκοντα υπεύθυνου τύπου του Βαγγέλη Λαμπάκη. Κι αυτός προσελήφθη, έγινε λάθος στην διαδικασία και αναγκάστηκαν να τον ξαναπροσλάβουν μετά από μήνες.

Το ερώτημα όμως είναι, τί γίνεται με τις αποδοχές που εισέπραξε η κ.Σιδηρά όλο αυτό το διάστημα, για το οποίο η πρόσληψη της κρίθηκε άκυρη.  Θα τις επιστρέψει; Θα συμψηφιστούν;

Επίσης, ο δήμαρχος κ.Λαμπάκης ως έγκριτος νομικός, οι άλλοι νομικοί σύμβουλοι που πληρώνει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, είναι δυνατόν να κάνουν τέτοιες συνεχόμενες… πατάτες με τις προσλήψεις Ειδικών Συνεργατών; Και μετά του φταίμε εμείς που τα επισημαίνουμε;