Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ιδιώτες έχουν μπει εδώ και αρκετό καιρό στην καθαριότητα

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ιδιώτες έχουν μπει εδώ και αρκετό καιρό στην καθαριότητα

Η είσοδος των ιδιωτών είναι γεγονός εδώ και αρκετό καιρό σε διάφορες δραστηριότητες των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης, παρά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος με το γνωστό του ύφος, αρνιόταν ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, η υποβάθμιση και η απαξίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έφερε τελικά την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

  1. Το μπάζωμα των αποβλήτων του ΧΑΔΑ στον Άβαντα παραχωρήθηκε σε ιδιώτες, καθώς όλα τα ανάλογα οχήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι παροπλισμένα λόγω βλάβης.
  2. Το ίδιο συμβαίνει και με τους μεγάλους κάδους-κοντέινερ, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία της πόλης και του Δήμου. Έχουν δοθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου σε ιδιωτική εταιρεία, καθώς το όχημα που διέθετε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει χαλάσει και η επισκευή των οχημάτων κρίθηκε ασύμφορη οικονομικά.

3. Προφανώς η δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη, θεωρεί ότι η αποζημίωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων που έχουν αναλάβει τις συγκεκριμένες εργασίες, είναι πιο συμφέρουσα.

4. Το ερώτημα είναι, πως γίνεται να μην υπάρχει το περιθώριο νέων προσλήψεων εργαζομένων αλλά και επισκευής οχημάτων και την ίδια στιγμή από την άλλη πλευρά, να υπάρχει η άνεση για αποζημίωση με πολύ περισσότερα χρήματα των ιδιωτών, για την ίδια ακριβώς εργασία;

5. Πως γίνεται πάρα πολλοί άλλοι Δήμοι ανά την Ελλάδα να ενισχύονται με επιπρόσθετες προσλήψεις προσωπικού, αλλά και αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων τους με ανταποδοτικά τέλη και ο δήμος Αλεξανδρούπολης να περιμένει ακόμα να τον “σώσει” ο ΤΑΠ, με τις χορηγίες του;

6. Εκείνο το πλεόνασμα εκατομμυρίων ευρώ που συχνά καυχιέται ο δήμαρχος κ.Λαμπάκης και το “δεξί χέρι” του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης, αν μέρος τους δεν διατεθεί για την καθαριότητα και την επισκευή των μηχανημάτων ή αγορά κάποιιων καινούργιων, γιατί υπάρχει;

Αυτονότητα συμπεράσματα και ερωτήματα, που απευθύνουν πρώτα οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης, αλλά και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι γίνονται δέκτες δικαιολογημένων και έντονων παραπόνων του δήμου.