ΤΩΡΑ στις Καστανιές για την σύλληψη του Τούρκου ο Αστυνομικός Διευθυντής και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί

ΤΩΡΑ στις Καστανιές για την σύλληψη του Τούρκου ο Αστυνομικός Διευθυντής και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί

Τεράστια κινητοποίηση έχει προκαλέσει η σύλληψη ενός Τούρκου, ο οποίος με σκαπτικό μηχάνημα μπήκε σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή των Καστανεών και συνελήφθη από στρατιώτες και αστυνομικούς που έχουν υπηρεσία και περιπολούν στην περιοχή. Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για στρατιωτικό, αλλά οι νεότερες ότι είναι πολίτης που πραγματοποιούσε εργασίες σε χωράφια.

Ήδη όμως στο φυλάκιο των Καστανεών όπου κρατείται ο Τούρκος, έφτασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος την συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οι πληροφορίες θέλουν τον Ταξίαρχο της περιοχής, βρίσκονται στο σημείο και ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο ίδιος ο συλληφθείς ισχυρίζεται ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος. Οι ελληνικές αρχές όμως εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και σίγουρα θα τον… ξεψαχνίσουν.

Να θυμίσουμε ότι στην συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή, είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου από τους Τούρκους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί γιατί μπερδεύτηκαν και μπήκαν λίγα μέτρα στο τουρκικό έδαφος, όπως είπαν και οι ίδιοι στις απολογίες τους, ενώ παραμένουν ακόμα αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Τούρκος είναι σίγουρο ότι θα μεταφερθεί στην Ορεστιάδα και θα ανακριθεί, προκειμένου να γίνουν γνωστές όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες αυτής της περίεργης υπόθεσης, η οποία σίγουρα δεν πρόκειται να λήξει άμεσα. Γιατί μοιάζει να είναι διαφορετική από εκείνη άλλου Τούρκου, ο οποίος ήταν μεθυσμένος και πέρασε τρέχοντας από το τουρκικό στο στο ελληνικό τελωνείο πριν από λίγο καιρό.