Δημοσχάκης: Επιμένει το Υπουργείο να πληρώνονται 30% ακριβότερα τα δημόσια έργα του βορείου Έβρου

Δημοσχάκης: Επιμένει το Υπουργείο να πληρώνονται 30% ακριβότερα τα δημόσια έργα του βορείου Έβρου

Την χρονοβόρα νομοθετική ρύθμιση αντί άμεσης λύσης επιλέγει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο θέμα αξιοποίησης των λατομείων του Κουφόβουνου Διδυμοτείχου, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος των δημοσίων έργων. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ενδιαφέρει όσους πρέπει να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις. 

Για το θέμα αυτό κατέθεσε Γραπτή Ερώτηση ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, με την πρόταση να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία που αφορά στην εκμετάλλευση της λατομικής περιοχής του Διδυμοτείχου και την δυνατότητα εκμετάλλευσης των εξορυσσόμενων υλικών σε όλο το φάσμα των εν εξελίξει και μελλοντικών δημοσίων έργων της περιοχής.

Συγκεκριμένα με την ερώτηση τέθηκε το ζήτημα της άρσης των νομοθετικών περιορισμών σύμφωνα με τους οποίους τα εξορυσσόμενα υλικά μπορούν να διοχετευτούν αποκλειστικά και μόνο στις εργασίες κατασκευής του κάθετου άξονα Εγνατίας στο Τμήμα Αρδάνιο−Μάνδρα−Ψαθάδες.

Στην απάντησή του το Υπουργείο δεν αποδέχεται την προτεινόμενη νομοθετική τροποποίηση που θα έδινε άμεση λύση στο κοστοβόρο ζήτημα της προμήθειας αδρανών υλικών κι επιμένει στην δική του χρονοβόρα νομοθετική ρύθμιση η οποία συνεπάγεται σοβαρό δημοσιονομικό κόστος για την τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου μας.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση:

http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10628045.pdf

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση:

http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10694151.pdf