Τσίπρας σε φορείς: Μην ανησυχείτε. Θα γίνει Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Τσίπρας σε φορείς: Μην ανησυχείτε. Θα γίνει Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Δια… επιστολής του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας του, συνεχίζεται το… δούλεμα της Κυβέρνησης προς τους κατοίκους του κεντρικού και βορείου Έβρου, στο θέμα της Αυτονόμησης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, το οποίο έχει ξεκινήσει πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Συγκεκριμένα, μπορεί η συνάντηση που είχε ζητήσει μαζί του η Πρωτοβουλία Συλλόγων και Φορέων για την Αναβαθμισμένη Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και υποσχέθηκε να “κλείσει” ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας να μην έγινε ποτέ, αλλά τους στάλθηκε επιστολή. Σε αυτή αναφέρεται ότι δεν πρέπει να… αγχώνονται, γιατί η Αυτονόμηση του Νοσοκομείου είναι απλά θέμα τεχνικού χαρακτήρια και θα γίνει με νομοσχέδιο που τώρα βρίσκεται σε διαβούλευση, θα έρθει στην Βουλή και αφού συζητηθεί και ψηφιστεί, στη συνέχεια θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Δηλαδή … ζήσε Μάη μου, αλλά το θέμα είναι ποιόν Μάη θα γίνει. Γιατί και πέρυσι υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι τον Ιούνιο θα ψηφίζονταν κάτι τέτοιο, αλλά φυσικά δεν έγινε.  Πάντως στην Διαβούλευση που ψάξαμε, τέτοιο νομοσχέδιο δεν υπάρχει.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της Πρωτοβουλία Συλλόγων και Φορέων για την Αναβαθμισμένη Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου:

“Απάντηση περί της αναβάθμισης και της αυτονόμησης του Νοσοκομείου Διδυμότειχου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσω του γραφείου της Γενικής Γραμματείας του, μας εστάλει έπειτα από αίτημα μας ως Πρωτοβουλία Συλλόγων και Φορέων για την Αναβαθμισμένη Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και είναι η εξής:
Προς

Πρωτοβουλία Συλλόγων και Φορέων για την Αναβαθμισμένη Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Κατόπιν αιτήματος σας που μας προωθήθηκε από τον βουλευτή Έβρου κ. Γιώργου Καΐσα, ενημερώνουμε πως σχετικά με τους οργανισμούς Νοσοκομείων και τις διασυνδέσεις και αποσυνδέσεις των νοσοκομειακών μονάδων ανά την επικράτεια, υπάρχει σε διαβούλευση από το Υπουργείο Υγείας νομοσχέδιο που αφορά τη συνολική αναδιάρθρωση του ΕΣΥ.

Αμέσως μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες Υπουργικές Αποφάσεις που θα καθορίζουν τα επιμέρους ζητήματα, στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό της αυτονόμησης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, η οποία, όπως σας έχει σε κάθε τόνο αναφερθεί, είναι δεδομένη.

Επομένως, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας, καθώς το θέμα, όπως σας έχει επισημανθεί ήδη, είναι απλώς τεχνικού χαρακτήρα και αφορά τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου προς ψήφιση στη Βουλή.

Καλή συνέχεια στο έργο σας

Με εκτίμηση,

Σταύρος Παναγιωτίδης
Προϊστάμενος Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών Πρωθυπουργού
Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού

Εκ της συντονιστικής Επιτροπής
Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου
Φυδανάκης Παναγιώτης
Καραφείζη Εύη
Παπακωνσταντίνου Δημήτρης
Ψυράκη Αναστασία
Παπαδοπούλου Σοφία
Πασχάλης Κωνσταντίνος
Παπαδόπουλος Γρηγόριος
Μιντιούρης Απόστολος

Αν. Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝ Διδ/χου
Βαφειάδης Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Εργαζομένων ΓΝ Διδ/χου
Στάμος Ευστάθιος