Δεν έρχεται τελικά ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αλεξανδρούπολη. Γιατί αναβλήθηκε η επίσκεψη επ’ αόριστον

Δεν έρχεται τελικά ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αλεξανδρούπολη. Γιατί αναβλήθηκε η επίσκεψη επ’ αόριστον

Δεν πρόκειται να επισκεφθεί τελικά την Αλεξανδρούπολη στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, που χθες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την επίσκεψη αυτή και την επιβεβαίωσε με δηλώσεις του λίγες ώρες αργότερα ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης, αναβάλλεται επ’ αόριστον και δεν είναι σίγουρο αν και πότε τελικά θα πραγματοποιηθεί.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον κ.Πάιατ να επισκέπτεται την περιοχή στις 30 Μαίου. Μάλιστα στο ρεπορτάζ μας έκανε Retweet τόσο ο ίδιος όσο και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Παράλληλα, ο κ.Λαμπάκης που συναντήθηκε στο δημαρχείο με δυο υψηλόβαθμα στελέχη της πρεσβείας, τα οποία βρέθηκαν στην πόλη προκειμένου να προετοιμάσουν τον ερχομό του Αμερικανού πρέσβη, δήλωσε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους ότι θα έρθει για να συζητήσουν τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG και το θέμα δημιουργίας “μιας κάποιας στρατιωτικής βάσης”.

Εξήγηση για αυτή την ξαφνική αλλαγή στάσης και την ματαίωση ή αναβολή επ’ αόριστον, μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί στους απαράδεκτους, επιπόλαιους, αψυχολόγητους και ανεξήγητους(;) χειρισμούς της υπόθεσης από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Κυρίως στο γεγονός ότι με πολύ μεγάλη επιπολαιότητα δημοσιοποίησε τις ιδιότητες των δύο στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ, λεπτομέρειες των θεμάτων που συζήτησε μαζί τους και αφορούν την ασφάλεια των Αμερικανών που θα επάνδρωναν την αμερικανική βάση ή τον σταθμό ελικοπτέρων, ενώ σήμερα εξέδωσε και δελτίο τύπου για το ίδιο θέμα, με φωτογραφία από την συνάντηση.

Είναι εξάλλου γνωστή η τεράστια επιπολαιότητα και η άγνοια των θεμάτων που απαιτούν διπλωματικό χειρισμό, εξ’ αιτίας των οποίων έχει εκτεθεί πολλές φορές ο κ.Λαμπάκης. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τους ανθρώπους της αμερικανικής πρεσβείας έντονα δυσαρεστημένους από τους παιδαριώδεις χειρισμούς Λαμπάκη. ΔΕΙΤΕ ΤΟ δελτίο Τύπου, μνημείο ανευθυνότητας του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και των συνεργατών του:

Επίσκεψη του Αμερικανού Ακολούθου και υπευθύνου του Κλιμακίου Προστασίας

Δυνάμεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη επισκέφτηκαν στο γραφείο του ο Αμερικανός Ακόλουθος και Υπεύθυνος του Κλιμακίου Προστασίας Δυνάμεων της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, κ. Ashton Matt και ο Επιχειρησιακός Εκπρόσωπος του Αποσπάσματος Ασφαλείας Δυνάμεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ, κ. Παύλος Σκβάρκα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και το λιμάνι της. Με το πέρας αυτής οι κύριοι της Πρεσβείας επέδωσαν στον Δήμαρχο ευχαριστήριο δώρο του Αμερικανού Πρέσβη, κ. Geoffrey R. Pyatt για τη θερμή φιλοξενία που έτυχε κατά την παραμονή του στην Αλεξανδρούπολη, διευκρινίζοντας ότι «οι Η.Π.Α. έχουν πιστοποιήσει ότι η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της προσφέρουν υψηλή ασφάλεια και φιλοξενία, γεγονός που θα επαναβεβαιωθεί».

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*