Η ξένη εταιρεία «HYDROPLUS», ανάδοχος του έργου στον Ταμιευτήρα Φράγματος Αισύμης με χρηματοδότηση Coca Cola

Η ξένη εταιρεία «HYDROPLUS», ανάδοχος του έργου στον Ταμιευτήρα Φράγματος Αισύμης με χρηματοδότηση Coca Cola

Η εταιρεία του εξωτερικού «HYDROPLUS» η οποία ήταν και η μοναδική που συμμετείχε στον διαγωνισμό, κηρύχθηκε ως προσωρινή ανάδοχος  του έργου με τίτλο «Προμήθεια – Εγκατάσταση Συστήματος Αύξησης Χωρητικότητας Ταμιευτήρα Φράγματος Διπόταμου – Αισύμης Αλεξανδρούπολης», που χρηματοδοτεί όπως έχουμε γράψει η Coca Colα. 

Πρόκειται για την δωρεά που εξασφάλισε με ενέργειες του ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Μυτιληνός (προφανώς γι’ αυτό τον… επιβράβευσε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης απομακρύνοντας τον από τη θέση του) από την γνωστή πολυεθνική εταιρεία αναψυκτικών. Το έργο ανέρχεται στο ποσό των 705.000,00 € πλέον 24% Φ.Π.Α. και εγκρίθηκε με απουσία (για μια ακόμη φορά ) των συμβούλων της αντιπολίτευσης Θυμιανίδη Κ. και Δραμανίδου Ν. Εγκρίθηκε όμως με την ομόφωνη ψήφο των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της Δ.ΕΥ.Α.Α. που παρέστησαν στη συνεδρίαση της 25/04/2018.
Υπάρχουν βέβαια κάποια ερωτηματικά, στα οποία αναζητήσαμε εξηγήσεις. Συγκεκριμένα:
1.Στον διαγωνισμό έλαβε μέρος μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία που είναι από το εξωτερικό, η «HYDROPLUS», νομίμως εκπροσωπούμενη από τον Frank Del Ray. Η εξήγηση που δίνεται από τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΑ είναι ότι πρόκειται για έργο το οποίο απαιτεί εξειδικευμένη εταιρεία και τέτοια δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μία που αναλάμβανε τέτοια έργα από την Δράμα, σταμάτησε να λειτουργεί πριν έναν χρόνο.
2. Η έκπτωση οπότε ήταν μόνο 10.00ο χιλ ευρώ μικρότερη απο την διακήρυξη (705,00 χιλ ευρώ έναντι 715,00 χιλ ευρώ).
3. Στην απόφαση δεν αναγράφονται αναλυτικά στοιχεία για τον ανάδοχο-προμηθευτή (νομική μορφή του αναδόχου, πλήρης επωνυμία, διεύθυνση, χώρα έδρας, Α.Φ.Μ. ) παρά μόνο ότι υποβλήθηκε μία ηλεκτρονική προσφορά από τον παρακάτω οικονομικό φορέα: «HYDROPLUS» , νομίμως εκπροσωπούμενης από τον Frank Del Ray. Ίσως επειδή πρόκειται για εταιρεία του εξωτερικού.
4. Δεν αναφέρεται ποιό φυσικό πρόσωπο κατέθεσε το φάκελο της προσφοράς στο πρωτόκολο της Δ.Ε.Υ.Α.Α.
Προφανώς ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ουζουνίδης θα πρέπει να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και μέσα από αυτό τους δημότες της Αλεξανδρούπολης και καταναλωτές της δημοτικής επιχείρησης, για το παραπάνω θέμα. Αλλωστε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης όταν έφερε το θέμα της έγκρισης της δωρεάς στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε τονίσει ότι οι δημότες πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ στην HYDROPLUS

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*