Πύθιο Διδυμοτείχου: Συγκίνηση μπροστά στην αναμνηστική στήλη του Εθνάρχη θείου του, για τον Κώστα Καραμανλή

Πύθιο Διδυμοτείχου: Συγκίνηση μπροστά στην αναμνηστική στήλη του Εθνάρχη θείου του, για τον Κώστα Καραμανλή

Μια ιδιαίτερη σημαντική και συγκινητική στιγμή, ήταν για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, η επίσκεψη του σήμερα στο ακριτικό χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου. Βρέθηκε μπροστά σε αναμνηστική στήλη προς τιμήν του Εθνάρχη θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για έργο που είχε πραγματοποιήσει το 1955 ως υπουργός Συγκοινωνιών κα Δημοσίων Έργων.

Ο κ.Καραμανλής, που βρέθηκε νωρίτερα στο Διδυμότειχο και αργότερα στο χωριό Ισαάκιο από το οποίο κατάγεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης που τον συνοδεύει στη σημερινή περιοδεία του στο νομό μας και αυτή την στιγμή στη Δαδιά παραθέτει δείπνο προς τιμήν του, ζήτησε να επισκεφθεί το Πύθιο. Εκεί και συγκεκριμένα δίπλα στην σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία, υπάρχει από το 1955 μια αναμνηστική στήλη προς τιμήν όσων συνέβαλλαν για τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιήθηκαν από κοινού με την Τουρκία στον ποταμό Έβρο.

Συνοδευόμενος από τον κ.Δημοσχάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου Χάρη Θεοχαρίδη, ο οποίος με την βοήθεια του βουλευτή του κόμματος οργάνωσαν την επίσκεψη αυτή, ο Πρώην Πρωθυπουργός διάβασε με ιδιαίτερη συγκίνηση την επιγραφή που αναφέρει: “ΕΠΙ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ Α.ΠΑΠΑΓΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κ.Δ ΕΡΓΩΝ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, τη 27 ΜΑΙΟΥ 1955 ΕΓΕΝΟΝΤΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου Χάρης Θεοχαρίδης, δήλωσε περήφανος για την επίσκεψη αυτή, τονίζοντας: “Μεγάλη τιμή για το χωριό μας η σημερινή μη πολιτική επίσκεψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή . Ένας σοβαρός και πραγματικά άξιος Πρωθυπουργός. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ τον Βουλευτή της ΝΔ για το συντονισμό αυτής της μεγάλης επίσκεψης στο Πύθιο”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*