Δημοκρίτειο Θράκης: Πέντε οι υποψήφιοι (2 Αλεξανδρούπολη-3 Ξάνθη) για την θέση του Πρύτανη

Δημοκρίτειο Θράκης: Πέντε οι υποψήφιοι (2 Αλεξανδρούπολη-3 Ξάνθη) για την θέση του Πρύτανη

Πέντε είναι οι υποψήφιοι για την θέση του Πρύτανη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μετά την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαΐου, καθώς και των υποψηφίων Αντιπρυτάνεων στις Πρυτανικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στο ΔΠΘ στις 22 Μαΐου.
Μέχρι την ώρα που έκλεισε η προθεσμία είχαν κατατεθεί 5 υποψηφιότητες για τη θέση του Πρύτανη και 9 υποψηφιότητες για τη θέση του Αντιπρύτανη, παρόλο που υπάρχει ένα περιθώριο 2 ημερών σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος έχει καταθέσει την υποψηφιότητα του ταχυδρομικώς, όπως υπήρχε η δυνατότητα να κάνει.
Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν επίσημα στις 9 Μαΐου, αφού γίνουν οι κατάλληλοι έλεγχοι στα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ οι υποψήφιοι έχουν μέχρι τότε τη δυνατότητα να αποσύρουν, αν επιθυμούν, την υποψηφιότητά τους.
Η εκλογή του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων γίνεται με δύο ξεχωριστά ενιαία ψηφοδέλτια, που περιλαμβάνουν τα ονόματα όλων των υποψήφιων Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων, αντίστοιχα. Οι εκλογείς σημειώνουν με σταυρό την προτίμησή τους για έναν μόνον από τους υποψηφίους Πρυτάνεις και για έναν μόνον από τους υποψηφίους Αντιπρυτάνεις δίπλα από το όνομά του.

Οι υποψήφιοι Πρυτάνεις

Έτσι λοιπόν πέντε Καθηγητές είχαν καταθέσει την υποψηφιότητά τους για τη θέση του Πρύτανη μέχρι την Τετάρτη, δύο εκ των οποίων προέρχονται από την Ιατρική Αλεξανδρούπολης, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Ξάνθης.
Πρόκειται για τους
-Γεώργιο Κολιό, Καθηγητή στο Τμήμα Ιατρικής
-Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, Καθηγητή στο Τμήμα Ιατρικής
-Βασίλειο Τσαουσίδη, Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
-Παντελή Μπότσαρη, Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
-Χρήστο Καραγιάννη, Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
Πρύτανης εκλέγεται ο υποψήφιος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. Αν κανείς από τους υποψήφιους Πρυτάνεις δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία ή σε περίπτωση ισοψηφίας, η εκλογική διαδικασία επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα μεταξύ των υποψηφίων που καταλαμβάνουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση ή μεταξύ των ισοψηφούντων στην πρώτη θέση.

Εννιά Αντιπρυτάνεις για τέσσερις θέσεις

Συνολικά εννιά υποψηφιότητες για τη θέση του Αναπληρωτή Πρύτανη  κατατέθηκαν στο ΔΠΘ, με τρείς υποψηφίους να προέρχονται από τμήματα της Αλεξανδρούπολης, δύο από τμήματα της Κομοτηνής και τέσσερις από τμήματα της Ξάνθης.
Πρόκειται για τους:
Κωνσταντίνο Βαδικόλια, Καθηγητή στο Τμήμα Ιατρικής
-Αθανάσιο Ζησιμόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Ιατρικής
-Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλο, Καθηγητή Μοριακής Βιολογίας στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας
-Ζωή Γαβριηλίδου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας
-Μαρία Μιχαλοπούλου, Καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ
-Στέφανο Σπάρταλη, Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
-Αθηνά Σάββα, Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
-Φώτη Μάρη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
-Ιωάννη Μπούταλη, Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι τέσσερις υποψήφιοι που συγκέντρωσαν, με βάση τον προβλεπόμενο τρόπο υπολογισμού, τον μεγαλύτερο αριθμό των έγκυρων ψήφων. Σε περίπτωση ισοψηφίας στην τελευταία εκλόγιμη θέση, η εκλογική διαδικασία επαναλαμβάνεται όπως στη περίπτωση του πρύτανη.

Πηγή: paratiritis-news.gr