Στο “τσακ” δεν πέρασε και δεύτερος Τούρκος στο ελληνικό έδαφος

Στο “τσακ” δεν πέρασε και δεύτερος Τούρκος στο ελληνικό έδαφος

Ένας ακόμα Τούρκος, υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης και αυτός, παραλίγο να περάσει στο ελληνικό έδαφος μαζί με τον 38χρονο Μουσά Αλερίκ, που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τόσο κατά την ανάκριση του από τον ίδιο τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας Πασχάλη Συριτούδη και τον Διοικητή της Ασφάλειας Ορεστιάδας κ.Αξιώτη, ο συλληφθείς Τούρκος αποκάλυψε ότι τον ακολουθούσε με σκαπτικό μηχάνημα συνάδερφος του και μάλιστα αυτός… ευθύνεται κατά κάποιον τρόπο που μπήκε για λίγο στο ελληνικό έδαφος, ενώ παραλίγο να συμβεί το ίδιο και με εκείνον.

Τα ίδια επανέλαβε χθες και στο Μονομελές Πλημελλιοδικείο Ορεστιάδας, τονίζοντας ότι: “Με έστειλαν από το Δήμο Αδριανούπολης για μία διάνοιξη προκειμένου να περάσουν σωλήνες υδροδότησης. Ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν στο χώρο που βρίσκεται το τελωνείο και δεν γνώριζα τους χώρους. Εγώ ήμουν πάνω στο μηχάνημα και έσκαβα. Δεν ήξερα πού έπρεπε να στρίψω δεξιά και πού αριστερά. Ενώ δούλευα, δεν κατάλαβα πού ήταν η οριογραμμή και τα σύνορα με την Ελλάδα και πού έπρεπε να σταματήσω.

Αν κατάλαβα καλά μετά τη σύλληψή μου, σε κάποιο σημείο που έπρεπε να στρίψω για να παραμείνω σε τουρκικό έδαφος, εγώ χωρίς να το καταλάβω, συνέχισα ευθεία. Είδα στρατιώτες και νόμισα ότι ήταν οι δικοί μας. Όταν συνειδητοποίησα πως μπήκα για λίγα μέτρα, όχι παραπάνω από πέντε στο ελληνικό έδαφος, προσπάθησα να κάνω όπισθεν για να βγω, αλλά πίσω μου ακριβώς ήταν ο συνάδερφος με το άλλο μηχάνημα και υπήρχε κίνδυνος να τρακάρουμε. Κι αυτό γιατί ερχόταν μαζί μου και παραλίγο μάλιστα να μπει και αυτός στο ελληνικό έδαφος για λίγο. Έτσι σταμάτησα και ήρθαν οι Έλληνες στρατιώτες, με συνέλαβαν και στη συνέχεια με παρέδωσαν στους αστυνομικούς. Εγώ ούτε αντιστάθηκα, ούτε τίποτα, γιατί απλά από λάθος πέρασα λίγα μέτρα χωρίς να το θέλω στο ελληνικό έδαφος”, είπε ο 38χρονος Τούρκος.

‘Ανθρωποι του Τουρκικού Προξενείου και του δήμου

Αδριανούπολης δίπλα του στην Ορεστιάδα μέχρι να απελαθεί

Από την στιγμή που καταδικάστηκε με ποινή 5μηνης φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διοικητική του απέλαση, ήδη το δικηγορικό γραφείο του Χρήστου Καπετανίδη που ανέλαβε και την υπεράσπιση του, προχώρησε από χθες τις διαδικασίες ώστε να επιστρέψει όσο το δυνατόν νωρίτερα στην Αδριανούπολη μέσω των Καστανεών.

Δίπλα του πάντως στην Ορεστιάδα μέχρι να γίνει αυτό, αν και ο ίδιος θα παραμείνει κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης, θα βρίσκονται τόσο άνθρωπος του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, όπως τον διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου που βρέθηκε χθες στα δικαστήρια και παρακολούθησε την δίκη, αλλά και υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, ο οποίος στάλθηκε για να βοηθήσει στις όποιες διαδικασίες χρειάζεται. Οι δυο τους μάλιστα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το δικηγορικό γραφείο, ώστε να προχωρήσουν οι γραφειοκρατικές ενέργειες για την απέλαση, που μπορεί να γίνει και μέσα στο Σαββατοκύριακο.