Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων του Εφετείου Θράκης 

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων του Εφετείου Θράκης 

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης δια του Προέδρου του κ. Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ και η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων του Εφετείου Θράκης (ΕΠΑΘ) δια του Προέδρου της και Αντιεισαγγελέα Εφετών Θράκης κ. Πασχάλη Παπαοικονόμου.

Επισημοποίησαν έτσι την πιλοτική συνεργασία που είχε αναπτυχθεί μεταξύ των δύο νομικών προσώπων από την αρχή του 2018. Στη σύσκεψη που ακολούθησε και στην οποία μετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, η Γενική Γραμματέας του ΕΣΑ κα. Βίβιαν Κουρμπανιάν, η Γενική Γραμματέας της ΕΠΑΘ κα. Ευαγγελία Αϊβατζίδου και το μέλος ΔΣ της ΕΠΑΘ κα. Κυριακή Χατζημιχαήλ οριστικοποιήθηκε η έναρξη της δράσης τοποθέτησης κουμπαράδων οικονομικής ενίσχυσης ανηλίκων σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης.

Σε δήλωση του ο κ. Χατζημιχαήλ ανέφερε:

«Στα πλαίσια των πολιτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ασκούμε διαχρονικά, εγκαινιάζουμε σήμερα τη συνεργασία μας με την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης – ΕΠΑΘ με την υπογραφή σχετικού μνημονίου! Παράλληλα, υπό την εποπτεία των φορολογικών αρχών και με τη συνδρομή των επιχειρηματιών μελών μας τοποθετούμε από αύριο σε επιλεγμένα σημεία κουμπαράδες προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα  για το έργο της Εταιρείας και τις δράσεις πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας των ανηλίκων.»

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν τους σχετικούς κουμπαράδες μπορούν να επικοινωνούν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και στο τηλέφωνο 2551028880 ή απευθείας στην έδρα της ΕΠΑΘ στο Γραφείο 8 του Δικαστικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης και στα τηλέφωνα 2551024089 και 2551028622.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα,     03 Μαΐου 2018, τα εξής συμβαλλόμενα μέρη:

Αφενός ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει την έδρα του στην Αλεξανδρούπολη εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο,  κύριο Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνο

Αφετέρου η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θράκης, που είναι νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και έχει την έδρα της στο Εφετείο Κομοτηνής του νομού Ροδόπης και εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης με Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον Αντεισαγγελέα Εφετών Θράκης, κύριο Παπαοικονόμου Πασχάλη,

Λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη:

 1. Την ανάγκη για μια αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσά τους με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών βοήθειας σε περίπτωση παιδιών σε κίνδυνο.
 2. Την ανάγκη συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου των παιδιών που βρίσκονται σε ηθικό κίνδυνο.
 3. Την ανάγκη ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης της κοινής γνώμης για θέματα πρόληψης ή καταστολής παραβατικότητας ανηλίκων.
 4. Τις πολιτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ασκεί ο ΕΣΑ.
 5. Την ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσης του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του ΕΣΑ και της ΕΠΑΘ με εξειδικευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, σύμφωνα με την επιθυμία και των δύο μερών.

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ

σε ένα κοινό πλαίσιο σχεδιασμού και ενεργειών που περιλαμβάνει:

 1. Να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η ΕΠΑΘ για την υποστήριξη παιδιών σε κίνδυνο και οικογενειών σε κρίση.
 2. Να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν τις Δράσεις της ΕΠΑΘ για την ενεργό συμβολή στην πρόληψη της εγκληματικότητας των ανηλίκων που ενδέχεται λόγω της προσωπικότητας, του οικογενειακού περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών να οδηγηθούν σε παραβατική συμπεριφορά.
 1. Να αναλάβουν την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε μία σειρά από συντονισμένες προσπάθειες κατά αρμοδιότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου της πρόληψης εγκληματικότητας και κακοποίησης των παιδιών.
 2. Ως θεμέλιο της συνεργασίας συμφωνείται η αμοιβαία υποστήριξη των συμβαλλόμενων, καθώς και η διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων για την εκπλήρωση των περιγραφέντων πιο πάνω σκοπών.

Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των δύο μερών δύναται να εμπλέκει μέλη των Διοικήσεων του ΕΣΑ και της ΕΠΑΘ.

Για την επίτευξη των σκοπών του παρόντος Πρωτοκόλλου Συνεργασίας τα μέρη δεσμεύονται και αναλαμβάνουν να μεριμνήσουν για τις διοικητικές, θεσμικές ή άλλες παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση του παρόντος.

Κατόπιν των ανωτέρω, συντάχθηκε το παρόν σε τέσσερα (4) πρωτότυπα και υπογράφηκε ως ακολούθως:

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης

ο ΠρόεδροςΧατζημιχαήλ Κωνσταντίνος

Για την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θράκης

ο Αντεισαγγελέας Εφετών Θράκης

Παπαοικονόμου Πασχάλης

Προς  κ. Έφορο ΔΟΥ Κομοτηνής

Σας γνωστοποιούμε θέσεις στις οποίες θα τοποθετήσουμε κουμπαράδες για την ενίσχυση των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θράκης.

 1. Κατάστημα Interbagno , Χατζημιχαήλ Κυριακή , δ/νση:Σαράντα Εκκλησιών 6 Αλεξανδρούπολη , τηλ:6948790101
 2. Κατάστημα Αργυρίου Νίκος , πώληση σιδηρικών και υλικών οικοδομών , δνση:Βενιζέλου 1 Αλεξανδρούπολη , τηλ:2551023962, 6974078752
 3. Κατάστημα Καλλιτσάρης Αθανάσιος , Υδραυλικά είδη , Παλαμά 18 Αλεξανδρούπολη , τηλ:6978482564
 4. Κατάστημα Κουρτίδης Γεώργιος , κεφέ , δνση:14ης Μαϊου 39 Αλεξανδρούπολη , τηλ:2551024004 , 6936601916
 5. Κατάστημα Ξανθίδης Αλέξανδρος , ELECTRONET , δνση:Λεωφ. Δημοκρατίας 264 , τηλ:2551025617 , 6944730550
 6. Κατάστημα Κουρμπανιάν Β&Α ΟΕ , Λιανικό Εμπόριο κοσμημάτων Ωρολογίων , δνση:Λ. Δημοκρατίας 275 , τηλ:2551083885
 7. Κατάστημα Κουρμπανιάν Β&Α ΟΕ , Λιανικό Εμπόριο κοσμημάτων Βενιζέλου 37 Διδυμότειχο , τηλ:2553022446

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*