Κυνήγια και χωριάτικες πίτες στο τραπέζι στον Κώστα Καραμανλή από τον Α.Δημοσχάκη στη Δαδιά

Κυνήγια και χωριάτικες πίτες στο τραπέζι στον Κώστα Καραμανλή από τον Α.Δημοσχάκη στη Δαδιά

Κυνήγια, τοπικές χωριάτικες πίτες και εβρίτικο κρασί, περιελάμβανε το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης, το βράδυ της Παρασκευής στη Δαδιά Σουφλίου.

Μετά την επίσκεψη του στον βόρειο Έβρο, ο κ.Καραμανλής παρακάθισε στο δείπνο  όπου οικοδεσπότης ήταν ο κ.Δημοσχάκης, στην παραδοσιακή ταβέρνα “Η φωλιά του Πελαργού” της πανέμορφης Δαδιάς, με τον Εθνικό Πάρκο σπάνιων αρπακτικών και πουλιών. Το μενού περιελάμβανε κυνήγια διαφόρων ειδών, τοπικές χωριάτικες πίτες για τις οποίες φημίζεται ο Έβρος και άλλες τοπικές γεύσεις.

Συνδαιτημόνες του πρώην Πρωθυπουργού, εκτός του βουλευτή της Ν.Δ, ήταν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Τερτσούδης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη, οι δήμαρχοι Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άκης Παρασκευόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, ο Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο πρώην βουλευτής Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Δαδιώτης γιατρός  Μιχάλης Πιτιακούδης κ.α.

Η συνάντηση με τον Θεοφάνη Δημοσχάκη

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στην παρουσία του πρώην βουλευτή της Ν.Δ Θεοφάνη Δημοσχάκη, θείου του νυν βουλευτή, με τον οποίο ο Κώστας Καραμανλής είχε θερμή συνομιλία και εναγκαλισμό, αφού οι δυο τους γνωρίζονται από πολύ παλιά. Θυμήθηκαν μάλιστα τις εποχές που ο δημοφιλκής “Φανάρας”, όπως τον αποκαλούν οι Εβρίτες, ήταν βουλευτής του κόμματος με τον πρώην Πρωθυπουργό νεαρό σε ηλικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια του δείπνου επικράτησε… χαλαρή ατμόσφαιρα, αποφεύχθηκαν οι αναφορές σε “βαριά” θέματα της επικαιρότητας και ο κ.Καραμανλής που όπως είναι φυσικό αποτέλεσε το επίκεντρο, θυμήθηκε τις παλαιότερες επισκέψεις του στον Έβρο.