ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Επέστρεψε στην Αδριανούπολη πριν λίγα λεπτά ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Επέστρεψε στην Αδριανούπολη πριν λίγα λεπτά ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές

Επέστρεψε στην Τουρκία και την πόλη του, την Αδριανούπολη, πριν από λίγα λεπτά, ο 38χρονος Τούρκος δημοτικός υπάλληλος Μουσά Αλερίκ, που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στις Καστανιές από Έλληνες στρατιώτες, γιατί εισήλθε παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούςς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, το οποίο τον καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση με αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και διέταξε την διοικητική απέλαση του, ολοκληρώθηκαν από το δικηγορικό γραφείο του Χρήστου Καπετανίδη, που ανέλαβε την υπεράσπιση του και ελάχιστα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα απελάθηκε.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας τον παρέδωσαν στο Τελωνείο των Καστανεών σε Τούρκους συναδέρφους τους που βρισκόταν στην άλλη πλευρά και αυτοί αφού τον παρέλαβαν, τον οδήγησαν στο τουρκικό Τελωνείο. Τον συνόδευε και πήγε μαζί του στην Αδριανούπολη και ο δικηγόρος του κ.Καπετανίδης.

Τον περίμεναν δήμαρχος, τοπικές αρχές και η οικογένεια του

Στην τουρκική πλευρά περίμενε τον 38χρονο Αλερίκ πολύς κόσμος, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αδριανούπολης, τους αντιδημάρχους, άλλους τοπικούς επισήμους και παράγοντες και φυσικά τα μέλη της οικογένειας του. Πρώτος ο γιος του, που είχε βγει και έκανε δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ ότι συνελήφθη ο πατέρας του ως αντίποινα των Ελλήνων για τους δυο στρατιωτικούς, έτρεξε να τον αγκαλιάσει.

Ο Τούρκος δημοτικός υπάλληλος δεν έκρυβε την ανακούφιση του για την λήξη αυτής της περιπέτειας και για το γεγονός ότι κράτησε τελικά μόνο τέσσερις ημέρες. Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, εξακολουθούν να παραμένουν αιχμάλωτοι στις φυλακές των Αδριανούπολης από τους Τούρκους για περισσότερο από δυο μήνες και ουδείς γνωρίζει πότε θα απελευθερωθούν.