Βασίλης Ναζλής: Αγία Ειρήνη-Προστάτιδα της π.Ελληνικής Χωροφυλακής

Βασίλης Ναζλής: Αγία Ειρήνη-Προστάτιδα της π.Ελληνικής Χωροφυλακής


του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή

Σήμερα γιορτή της Αγίας,γιορτή της π. Ελληνικής Χωροφυλακής, που γιορταζόταν πανηγυρικά πανελληνίως, με συμμετοχή ΟΛΩΝ, απλού κόσμου θεσμικών, πολιτικών και πολιτειακών ταγών.

Όλοι εμείς οι προερχόμενοι από το ηρωϊκό, θρυλικό και πολύπαθο σώμα, νιώθουμε ρίγη συγκίνησης κάθε τέτοια μέρα, αναλογιζόμενοι την 150 χρονη ιστορία της και την πολυσχιδή προσφορά της στην πατρίδα. Νοερά τιμούμε τους ¨προπάτορες¨μας,που πάντοτε σε δύσκολες ιστορικές στιγμές της πατρίδας,ανάλωσαν τον εαυτό τους και ¨΄ελιωσαν¨ως λαμπάδες προσφοράς.

Η μνήμη τους είναι πάντοτε ενεργά και δυναμικά παρούσα και πρέπει να αποτελεί φωτοδότη φάρο πορείας προς
τους νεωτέρους που και οι ίδιοι σε νέες συνθήκες εργασίας και προοπτικής,αγωνίζονται με πενιχρά μέσα,ανάμεσα στις συμπληγάδες των σύγχρονων προκλήσεων.


Δυστυχώς, έχθιστοι άνεμοι, εσωγενείς παράγοντες, κομματικές αγκυλώσεις και μικροκομματικές ιδεοληπτικές αντιλήψεις, εν ¨μία νυκτί¨το 1984 κονιορτοποίησαν την ιστορία της. Εμείς όμως,ΟΛΟΙ οι προερχόμενοι από το Σώμα αυτό, διατηρούμε στο εικονοστάσι της ψυχής μας,τους θρύλους,ιστορία και παραδόσεις της ως προστατευτικό φυλακτό.
Η ιστορία της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων ΔΕΝ ΣΒΥΝΕΙ ευτυχώς γιατί υπάρχουν πολλοί που την συντηρούν,ανανεώνουν και προβάλλουν,γιατί υπήρξαν θεσμοί δοκιμασμένοι.Πρέπει να αποτελέσει οδηγό στην ενοποιημένη πλέον Ελληνική Αστυνομία,ώστε να μειώνονται ή να εξαλείφονται τα κακά και να μεγεθύνθουν τα καλά!
Εύχομαι Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ να φέρει την ηρεμία και την γαλήνη στην δύσμοιρη πατρίδα,που βάλλεται από παντού.
Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α,