Επικοινωνία Πέτροβιτς με Σαντορινιό για λύση στο πρόβλημα με την Σαμοθράκη

Επικοινωνία Πέτροβιτς με Σαντορινιό για λύση στο πρόβλημα με την Σαμοθράκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της μηχανολογικής βλάβης που οδήγησε σε προσωρινή ακινητοποίηση το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και στη διακοπή των δρομολογίων με τη Σαμοθράκη, είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Στην συζήτηση που είχαν με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ.Πέτροβιτς ζήτησε  την άμεση παρέμβαση του, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες εναλλακτικές ενέργειες από πλευράς υπουργείου, για να μην αποκλειστεί συγκοινωνιακά το νησί.

Ο κ.Σαντορινός όπως λένε οι πληροφορίες μας, ανταποκρίθηκε άμεσα αναφέροντας πως το υπουργείο επικοινώνησε με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ταχεία επισκευή της βλάβης, ενώ διερευνάται και το ενδεχόμενο εξεύρεσης προσωρινής λύσης εξυπηρέτησης του νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Το Λιμενικό με σκάφη του μετέφερε ήδη όσους είχαν αποκλειστεί

Ήδη το Λιμενικό με σκάφος του μετέφερε από την Αλεξανδρούπολη στην Σαμοθράκη, κάποιους μαθητές του νησιού που είχαν μείνει στην πόλη, ενώ πήρε και απ’ το νησί άλλους οι οποίοι έπρεπε να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη. Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπου παραστεί ανάγκη, τα σκάφη του Λιμενικού να χρησιμοποιηθούν και πάλι, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να ξαναρχίσει η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.