Φεστιβάλ Βαλκανικών Τηλεοπτικών Σειρών Μυθοπλασίας “Σερί Μπαλκάν” και στην Αλεξανδρούπολη

Φεστιβάλ Βαλκανικών Τηλεοπτικών Σειρών Μυθοπλασίας “Σερί Μπαλκάν” και στην Αλεξανδρούπολη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του πολιτιστικού, γαλλικού δικαίου, οργανισμού Association Series Balkans, αποφάσισε να προωθήσει το σχέδιο διεξαγωγής ενός ετήσιου τριήμερου Φεστιβάλ Βαλκανικών Τηλεοπτικών Σειρών Μυθοπλασίας, με τον προσωρινό τίτλο “Σερί Μπαλκάν”, στην Βορειοανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αυτό θα διεξαχθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ξάνθη και Κομοτηνή, με πιθανήν ημερομηνία το φθινόπωρο του 2018. Θεωρώντας ότι οι πόλεις Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ξάνθη και Κομοτηνή κατέχουν μια, απ’ όλες τις απόψεις, θέση κομβικής και στρατηγικής σημασίας, τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας όσο και για όλα τα Βαλκάνια, το ΔΣ του Association Series Balkans πιστεύει ότι η διεξαγωγή ενός Φεστιβάλ Βαλκανικών Τηλεοπτικών Σειρών θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, να αναλάβει ένα γεφυροποιητικό, πανβαλκανικό ρόλο σε πολιτιστικό, μορφωτικό, εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό επίπεδο.

Ένα πολυσχιδές και πρωτότυπο φεστιβάλ σαν το “Σερί Μπαλκάν” θα εδραίωνε την νεωτερική, πολιτιστική και οικονομική ταυτότητα της περιοχής, θα ενίσχυε τον βαλκανικό ρόλο κλειδί της, και θα αποτελούσε, σε τοπικό και ευρύτερα περιφερειακό επίπεδο, σημαντικό αναπτυξιακό μοχλό, με άμεσες, συγκεκριμένες, θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την παιδεία, την οικονομία και την οπτικοακουστική βιομηχανία.
Το Φεστιβάλ Βαλκανικών Τηλεοπτικών Σειρών « Σερί Μπαλκάν » είναι ο πρώτος από τους πέντε στόχους του οργανισμού Association Series Balkans προβολή,εκπαίδευσηυποστήριξη συμπαραγωγώνφόρουμ και αγορά προγραμμάτωνπλατφόρμα διανομής τηλεσειρών και οπτικοακουστικών περιεχομένων μυθοπλασίας για την τηλεόραση. το διαδίκτυο, την κινητή τηλεφωνίαMade in Balkans (Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Ελλάδα, Τουρκία). 


Με απόφαση του Διοικητικοῦ Συμβουλίου, ο 
Διευθυντής του οργανισμού Series Balkans Κος Κωνσταντίνος Δεληγιάννης ανέλαβε την αποστολή αναζήτησης πόρων, χορηγιών, εξερεύνησης συνεργασιών, λήψης επαφών με θεσμικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, με στόχο την υλοποίηση του Φεστιβάλ, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, εντός του έτους 2018.

Παρίσι, 3 Μαίου 2018
Dominique Wolton,
Πρόεδρος Δοικητικού Συμβουλίου  Association Series Balkans 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*