ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Σαμοθράκη χωρίς συγκοινωνία, η εταιρεία του «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1» αύριο στο ΣΑΣ για… αποδρομολόγηση του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Σαμοθράκη χωρίς συγκοινωνία, η εταιρεία του «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1» αύριο στο ΣΑΣ για… αποδρομολόγηση του

Την στιγμή που η ξαφνική βλάβη στη μηχανή του ΣΑΟΝΗΣΟΣ, άφησε την Σαμοθράκη χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα χωρίς πλοίο και η ιδιοκτήτρια εταιρεία SAOS Ferries έχει επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου» να λύσει γρήγορα το πρόβλημα, η εταιρεία Cs Ferries, που με το ταχύπλοο «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1» υποστήριζε ότι θα έφερνε την… επανάσταση στην ακτοπολοϊκή σύνδεση του νησιού, ζητάει αύριο από το ΣΑΣ την… αποδρομολόγηση του.

Συγκεκριμένα, συνεδριάζει αύριο Τρίτη 8 Μαίου και ώρα 10 το πρωί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το Συμβούλιο  Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) και το 16ο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι: «Ανάκληση ανακοίνωσης Δήλωσης Δρομολόγησης Ε/Φ-Δ/Ρ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη».

Ιδού και η σχετική απόδειξη για το αίτημα που υπέβαλλαν οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου ταχύπλοου, το οποίο από τον περασμένο Μάρτιο όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Evros-news.gr, έχει παραχωρηθεί σε εταιρεία τουριστικών σκαφών και εδώ και ένα μήνα, πραγματοποιεί ημερήσιες εκδρομές για τουρίστες γύρω από τα νησιά των Σποράδων.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘ 01 ΤΟΥ Σ.Α.Σ.

Στα… μουλωχτά λοιπόν, όπως έγινε και η παραχώρηση του «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1″ από τους ιδιοκτήτες της Cs Ferries στην εταιρεία «Elisabet Cruises», υπέβαλλαν αίτημα αποδρομολόγης στο ΣΑΣ για την γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να μην πληρώσουν το βαρύ χρηματικό πρόστιμο που προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Γιατί όταν σου έχουν ήδη εγκριθεί δρομολόγια και περάσουν 2 μήνες από την δήλωση για βλάβη και δεν κάνεις τίποτα, τότε πέφτει βαρύ πρόστιμο. Τώρα λοιπόν χρησιμοποιούν το Συμβούλιο Ακτολοϊκών Συγκοινωνιών για να το γλιτώσουν, όταν πέρυσι ξεκίνησαν δρομολόγια χωρίς να πάρουν την έγκριση του.

Τότε, γιατί κάποιοι μπορεί τώρα να έχουν πάθει… αφωνία και έχουν «εξαφανιστεί» μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις μας για πώληση του «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι», διάφοροι θεσμικοί αλλά και επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Σαμοθράκης και του Έβρου, είχαν κάνει συνεχείς παρεμβάσεις στο υπουργείο υπέρ τους. Όπως άλλωστε το παραδέχθηκαν δημόσια. Με πρώτη την βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παππά, τον Πρόεδρο των επαγγελματιών Γιάννη Γλήνια, τον Φώτη Φωτεινό και κάποιους ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Το «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1» που κατά την Cs Ferries «επισκευάζεται», κάνει δρομολόγια ως τουριστικό στις Σποράδες

Οι Σ υμεωνίδης, Χατζηγαβριήλ και όποιος άλλος κρύβεται πίσω από την εταιρεία Cs Ferries, δεν βρήκαν το θάρρος να βγουν και να ενημερώσουν με ανακοίνωση τους όχι μόνο το επιβατικό κοινό και να ζητήσουν συγνώμη που… εξαφανίζονται, αλλά και από όσους εξέθεσαν πέρυσι, όταν για χάρη τους ξεκίνησαν… ιερό πόλεμο κατά της SAOS Ferries και του ιδιοκτήτη της Φώτη Μανούση. Χωρίζοντας με απαράδεκτο τρόπο τους επαγγελματίες συναδέρφους τους της Σαμοθράκης στη μέση, σε καλούς που στηρίζουν το «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι» και… κακούς οι οποίοι επιλέγουν το μονοπώλιο. Τον Μανούση δηλαδή, που και τώρα με αναπηρικό καροτσάκι ή πατερίτσες λόγω του σοβαρού ατυχήματος του, «τρέχει» από το Σάββατο μαζί με τους συνεργάτες του να ξεπεραστεί το μηχανικό πρόβλημα του ΣΑΟΝΗΣΟΣ και να ξαναρχίσει δρομολόγια.

Μπήκαμε στο επίσημο σάιτ της Cs Ferries αλλά και στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook. Ούτε κουβέντα τόσο για την μεταβίβαση του «ΣΑΟΜΟΘΡΑΚΗ Ι», αλλά και την αίτηση στο υπουργείο για αποδρομολόγηση που θα συζητηθεί αύριο. Κι αυτοί οι άνθρωποι, ο Χατζηγαβριήλ δηλαδή, είχε το θράσος να βγαίνει και να απειλεί το Evros-news.gr με μηνύεις και αγωγές. 

Αποκαθίσταται η βλάβη, το αργότερο Τετάρτη

ξαναρχίζει τα δρομολόγια το ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Όσον αφορά το ΣΑΟΝΗΣΟΣ που παρουσίασε βλάβη στην κεντρική του μηχανή το Σάββατο και δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα, αν και οι άνθρωποι της εταιρείας αποφεύγουν να πουν το παραμικρό, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι βρέθηκαν τα απαραίτητα ανταλλακτικά από το εξωτερικό, αποκαθίσταται η βλάβη και πολύ σύντομα θα ξαναρχίσουν τα δρομολόγια.
Μάλιστα η ιδιοκτήτρια εταιρείοα SAOS Ferries και με σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει όσους επιβάτες είχαν εισιτήρια από και προς την Σαμοθράκη και αποκλείστηκαν στη μια ή την άλλη πλευρά, να επικοινωνήσουν μαζί της για να τους φιλκοξενήσει σε ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται, φυσικά εντελώς δωρεάν.