Λαμπάκης: Ιστορία, ομοδοξία, αδελφοποιήσεις, θα μας συνδέουν για πάντα με την Αγία Πετρούπολη

Λαμπάκης: Ιστορία, ομοδοξία, αδελφοποιήσεις, θα μας συνδέουν για πάντα με την Αγία Πετρούπολη

Την απόφαση του όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις συνεργασίας της Αλεξανδρούπολης με την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, επεσήμανε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης κατά τυ συνάντηση του με την ρωσική αντιπροσωπεία που ήρθε για τα θυρανοίξια του ρώσικου παρεκκλησίου.

Ο κ.Λαμπάκης ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία-που αυτή την εποχή είναι ως γνωστόν άριστες-ούτε οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδος ή Ρωσίας-Αμερικής, αλλά κα ούτε οι οικονομικές διεργασίες που συντελούνται στην περιοχή και αφορούν να το ΝΑΤΟ. Το μόνο που μετράει για τον ίδιο, είναι οι σχέσεις που έχει δημιουργήσει ο ίδιος εδώ και 7 χρόνια με την Αγία Πετρούπολη, τις οποίες ξεκαθάρισε με εμφαντικό τρόπο, ότι δεν μπορεί κανείς να τις κατακρυμνήσει και θα μείνουν για πάντα!!!

Όπως είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του κατά την συνάντηση που είχε με επίσημη αντιπροσωπεία από την Αγ. Πετρούπολη και συγκεκριμένα τον υπουργό Εξωτερικών σχέσεων του δήμου της ρωσικής πόλης: “Είναι σχέσεις διπλωματίας των λαών, που δεν μπορεί κανείς να τις κατακρημνύσει. Θα μείνουν για πάντα. Εμάς δεν μας επηρεάζουν ούτε οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, ούτε μεταξυ της Τουρκίας και της Ελλάδος και της Αμερικής ή της Ρωσίας, μέσα από τις σχέσεις που δημιουργούνται κάθε φορά από τις διπλωματικές σχέσεις και τις εντάσεις. Από τα επεισόδια ή τις οικονομικές διεργασίες οι οποίες υφίστανται μέσα από τους σχηματισμούς τους νατοϊκούς ή οποιουσδήποτε άλλους.

Γιατί εμείς μέσα από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, έχουμε την υποχρέωση και τη δυνατότητα να συμπλέουμε, χάρη της ευτυχίας των λαών μας. Έχοντας εντολή, μόνο από τους λαούς μας. Χωρίς να ασκούμε εξωτερική πολιτική. Επομένως, ιστορία, ομοδοξία, αδελφοποιήσεις, εφτά χρόνια γεμάτα σχέσεων, αδελφοποιήσεις με Πανεπιστήμια μεταξύ των δύο πλευρών, Επιμελητηρίων, σε όλους τους χώρους του εμπορίου, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, μόνο πράγματα καλά μπορούν να γεννήσουν.

Αυτό μου μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης, από τον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης με τον οποίο έχουμε αποκτήσει μία σχέση φιλική.  Κρατάμε όλα αυτά που δημιουργήσαμε μέχρι τώα και προχωράμε στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο δήμων, χάρη των κατοίκων μας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Δηλώσεις Δημάρχου Αλεξανδρούπολης μετά τη συνάντηση που είχε με επίσημη αντιπροσωπεία από την Αγ. Πετρούπολη

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Samstag, 5. Mai 2018

Από την πλευρά του ο  Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, δήλωσε:

Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων της Κυβέρνησης της Αγ. Πετρούπολης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Samstag, 5. Mai 2018

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*