Ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε την Οινοποιεία Μπέλλα στο Σουφλί

Ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε την Οινοποιεία Μπέλλα στο Σουφλί

Μια από τις επισκέψεις του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, κατά την παρουσία του στο νομό Έβρου Παρασκευή και Σάββατο της περασμένη εβδομάδας, ήταν και στην Οινοποιεία των αδερφών Θανάση και Γρηγόρη Μπέλλα στο Σουφλί.

Ο κ.Καραμανλής, συνοδευόμενος όπως πάντα από τον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Τάσο Δημοσχάκη, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Αλάνια του Σουφλίου όπου βρίσκονται οι αμπελώνες και το Οινοποιείο της επιχείρησης Μπέλλα. Εκεί, ο Θανάσης Μπέλλας τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε τόσο στα αμπέλια που καταλαμβάνουν έκταση 350 στρεμμάτων, όσο φυσικά και στη μονάδα παραγωγής των κρασιών, αλλά και του τσίπουρου. Του παρουσίασε ένα περιληπτικό ιστορικό της εταιρείας και της ανοδικής της πορείας και του παρουσίασε τα προϊόντα που παράγει και εξάγονται ήδη και στο εξωτερικό.

Μάλιστα ο πρώην Πρωθυπυργός φωτογραφήθηκε με όλη την οικογένεια όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Ο Θανάσης Μπέλλας δεν έκρυψε την χαρά και ικανοποίοηση του για την επίσκεψη αυτή και όπως έγραψε: “Είχαμε την χαρά και την τιμή να επισκεφτεί το οινοποιείο και τους αμπελώνες μας ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου Δημοσχάκη Αναστάσιο. Αφού ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε έδειξε μεγάλο ενδιαφέρων για τη δράση μας και γενικά για την περιοχή”.

Η εταιρεία αφοί Μπέλλας ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1994. Ολοκλήρωσε την κατασκευή του οινοποιείου και αποσταγματοποιείου της στην περιοχή Αλάνια στο Σουφλί το έτος 1997.

Το οινοποιείο – αποσταγματοποιείο, οι αμπελώνες και το κτήμα στα Αλάνια καταλαμβάνουν έκταση 500 στρέμματα περίπου. Οι Αμπελώνες της Αφοι Μπέλλας  καταλαμβάνουν έκταση 350 στρεμμάτων και οι ποικιλίες σταφυλιών είναι της περιοχής Σουφλίου και της Θράκης όπως επίσης του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου όπως Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο, Αθήρι και οι ευγενείς γαλλικές Cinsault, Merlot, Syrah, Cabernet οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στο μικροκλίμα της περιοχής του Σουφλίου από το 1880 περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί η μοναδικότητα των ποικιλιών «Καρναχαλάς» και «Κερατσούδα» οι οποίες καλλιεργούνται αποκλειστικά και μόνο στην περιοχή του Σουφλίου. Διάσημο φυσικά είναι και το τοπικό τσίπουρο Μπέλλας.