Μανούσης αγανακτισμένος με δήμαρχο, πρόεδρο ΟΛΑ: “Ας κοιτάξουν να λύσουν τα πολλά προβλήματα αρμοδιότητας τους”

Μανούσης αγανακτισμένος με δήμαρχο, πρόεδρο ΟΛΑ: “Ας κοιτάξουν να λύσουν τα πολλά προβλήματα αρμοδιότητας τους”

Αγανακτισμένος με την στάση του δημάρχου Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα, αλλά και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστου Δούκα, που βρήκαν ευκαιρία να καταλογίσουν ευθύνες στην πλοικτήτρια εταιρεία SAOS Ferries, λόγω της βλάβης στη μηχανή του ΣΑΟΝΗΣΟΣ η οποία είχε αποτέλεσμα από την Κυριακή να μην πραγματοποιεί δρομολόγια, εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης της Φώτης Μανούσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Μανούσης που είναι… καθηλωμένος σπίτι του στην Αθήνα, μετά το σοβαρό ατύχημα το οποίο είχε επιθεωρώντας το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ, εμφανίστηκε-ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ-θυμωμένος και οργισμένος με την ευκολία που επέλεξαν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΟΛΑ να αποποιηθούν τις όποιες ευθύνες τους, “δείχνοντας” την εταιρεία ως υπεύθυνη. Ο κ. Βίτσας για παράδειγμα, αναρωτήθηκε πρόσφατα δημόσια, πώς είναι δυνατόν να διαπιστώνεται βλάβη σε ένα πλοίο που μόλις βγήκε από επιθεώρηση.

«Δεν κοιτούν τα χάλια τους» απάντησε ο Φώτης Μανούσης, «που ο Δήμαρχος δεν μπορεί να χωρίσει ούτε δυο γαϊδουριών άχυρα και δεν κοιτάει να βουλώσει καμιά τρύπα από την καταστροφή του Σεπτεμβρίου! Εδώ και χρόνια κουβαλάμε με το πλοίο, παράνομα τα σκουπίδια της Σαμοθράκης και παρά τις υποσχέσεις του Δημάρχου, ακόμη δεν έκανε τίποτε για να βρει μια λύση», είπε για τον δήμαρχο Σαμοθράκης.

Όσο για τον Πρόεδρο του ΟΛΑ, που σε χθεσινή συνέντευξή του στον STATUS ευχήθηκε να αποκτήσει η Σαμοθράκη μια σοβαρή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, σχολίασε! «Στο λιμάνι της Καμαριώτισσας δεν έχει ούτε λάστιχα από τρακτέρ στο σημείο που δένει το καράβι και τις τουαλέτες του λιμανιού αποφάσισε να τις επισκευάσει μόνον μετά τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο STATUS. Που δεν υπάρχει μια αίθουσα να περιμένουν οι επιβάτες ούτε στη Σαμοθράκη, ούτε στην Αλεξανδρούπολη. Που το ποσοστό των χρημάτων από τα εισιτήρια πηγαίνουν όλα για τους μισθούς τους και δεν έχει κάνει τρία χρόνια τώρα το παραμικρό», τόνισε ο κ.Μανούσης και συνεχίζοντας οαναφέρθηκε στην επικινδυνότητα του λιμανιού του νησιού, την οποία επανειλημμένα έχει επισημάνει αλλά ο Πρόεδρος του ΟΛΑ αδιαφορεί. «Πως τολμά λοιπόν αυτός, να αμφισβητεί με τέτοια θρασύτητα την σοβαρότητα της εταιρείας μας;», κατέληξε ο πλοιοκτήτης της SAOS Ferries.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΑΝΟΥΣΗ για ΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΔΟΥΚΑ

“Φτάνει πια. Θα τα πουλήσω όλα και θα φύγω. Αντί για

συμπαράσταση, δέχομαι μομφές και κατηγορίες”

Μάλιστα ο 70χρονος επιχειρηματίας, δεν έκρυψε και το παράπονο του για τον “πόλεμο” που είναι δεδομένο ότι δέχεται από θεσμικούς φορείς, οι οποίοι θα έπρεπε να συνεργάζονται μαζί του και ο οποίος πέρυσι είχε ενταθεί από συγκεκριμένα πρόσωπα σε τεράστιο βαθμό. Τότε που όλοι είχαν ταχθεί στο πλευρό της ανταγωνίστριας Cs Ferries και τώρα που οι ιδιοκτήτες της τους “άδειασαν” και εξαφανίστηκαν στα μουλωχτά, δεν βγήκαν να πουν το παραμικρό.

Κάποια στιγμή μάλιστα ο κ.Μανούσης άφησε ανοιχτό  το ενδεχόμενο να αποσύρει τα καράβια του από την Σαμοθράκη. “ Αντί να έχω την συμπαράσταση, τουλάχιστον των θεσμικών, στις προσπάθειές μας που εκπορεύονται αποκλειστικά από την αγάπη μου για το νησί, εισπράττω μόνο μομφές και κατηγορίες. Αυτό έχει κάποια όρια. Το σοβαρό ατύχημά μου κατά την επιθεώρηση του ταχύπλοου ΖΕΦΥΡΟΣ στο Λαύριο, με υποχρεώνει να αναθεωρήσω πολλά πράγματα. Δεν ξέρω αν του χρόνου θα είμαι στο νησί. Θα τα πουλήσω όλα και θα φύγω αν με αντιμετωπίζουν έτσι Είμαι σε ηλικία που δεν μπορώ πλέον να παίζω ούτε με τα συναισθήματα μου, την υγεία μου, ούτε με τις αρχές μου. Φτάνει πια. Αν συνεχίσει να υπάρχει αυτή η νοοτροπία τόσο του δημάρχου όσο και του προέδρου του ΟΛΑ δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί. Αυτά δεν θα ανεχθώ άλλο”.

 

“Σύντομα το ΣΑΟΝΗΣΟΣ θα ξαναρχίσει τα δρομολόγια”

Όσον αφορά την αποκατάσταση της βλάβης στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ, όπως είπε ο Φ΄γωτης Μανούσης τα συνεργεία δουλεούν νυχθημερόν. Το σύνολο των ανταλλακτικών που χρειάστηκαν έφτασαν μετά τα μεσάνυχτα στην Αλεξανδρούπολη και ο πλοιοκτήτης της SAOS FERRIES ελπίζει ότι αν όχι κατά την διάρκεια του τρέχοντος 24ωρου, αύριο Τετάρτη το πλοίο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει και πάλι τα δρομολόγιά του!

Ο κ. Μανούσης μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η βλάβη να προκλήθηκε από λάθος χειρισμό του πληρώματος, αν και οι μηχανικές βλάβες που δεν μπορούν να προβλεφθούν, δεν μπορεί να τις αποφύγει κανείς. “Ο δήμαρχος Σαμοθράκης που έγινε και μηχανικός, δεν έχει μηχανήματα που χαλάνε και τα φτιάχνουν και μπορεί να ξαναχαλάσουν; Πως βγαίνει τόσο εύκολα και αρχίζει τις κατηγορίες;”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.