ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚOΠΕΔΙΟ: Ρώσικη αποικία η Αλεξανδρούπολη του Λαμπάκη, με αμερικανικό λιμάνι και βάση. Οι… γκάφες συνεχίζονται

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚOΠΕΔΙΟ: Ρώσικη αποικία η Αλεξανδρούπολη του Λαμπάκη, με αμερικανικό λιμάνι και βάση. Οι… γκάφες συνεχίζονται

Η επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Έβρο και την Θράκη γενικότερα, έφερε την περιοχή μας στο προσκήνιο, αφού πολλά ΜΜΕ των Αθηνών, κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και φυσικά σάιτ, ασχολήθηκαν με αυτή. Εμείς στο Evros-news.gr είμαστε μάλιστα περήφανοι, που τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΡΕΠΟΡΤΆΖ μας και οι φωτογραφίες, κυριάρχησαν παντού.

“Παραφωνία” αποτέλεσε σίγουρα η ενέργεια του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Τάσου Δημοσχάκη και έτσι δεν παραβρέθηκε στο δείπνο προς τιμήν του Καραμανλή στα Δαδιά. Η δικαιολογία ήταν ότι είχε… Ρώσους καλεσμένους και δεν μπορούσε να τους αφήσει.

Δεν είναι δυνατόν όμως να έρχεται στην περιοχή ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος στο οποίο υποτίθεται ανήκεις και να μην βρίσκεις λίγο χρόνο να βρεθείς στο δείπνο προς τιμήν του, έστω για μια ώρα και μετά ζητάς συγνώμη και αποχωρείς. Μισή ώρα είναι Αλεξανδρούπολη-Δαδιά με το αυτοκίνητο. Άσε που…. εξέθεσες και τον Δημοσχάκη με αυτή την στάση.

Απορούν ακόμα και οι δικοί του με όσα κάνει

Με την περίπτωση όμως του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και όσα κάνει, ιδιαίτερα με κάποιες δηλώσεις και ενέργειες του τελευταία, απορούν ακόμα και οι δικοί του. Γιατί δεν έχουν… λογική συγκεκριμένες κινήσεις του και κυριολεκτικά… η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Την στιγμή που ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ ετοιμάζεται να έρθει στην Αλεξανδρούπολη, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, δείγμα του σοβαρού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για την περιοχή μας και στέλνει μάλιστα στενούς συνεργάτες του να συναντήσουν τον Λαμπάκη και να προετοιμάσουν την επίσκεψη, αυτός τί κάνει;

Κάλεσε τα κανάλια και τους δημοσιογράφους και… φόρα παρτίδα αφού ανέφερε την ιδιότητα του υπευθύνου ασφαλείας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα όσον αφορά τους στρατιωτικούς, άρχισε να αναλύει με λεπτομέρειες όσα συζήτησαν για την… προστασία των Αμερικανών στρατιωτικών αν δημιουργηθεί βάση στην Αλεξανδρούπολη!!!

Όταν έχεις δίπλα σου… λιβανιστήρια, κάνεις γκάφες

Κι όχι μόνο αυτό. Την άλλη μέρα ο Παύλος Μιχαηλίδης του Σάββα προφανώς, που είναι και ο επικοινωνιακός του σύμβουλος, εξέδωσε επίσημο δελτίο τύπου επαναλαμβάνοντας την ιδιότητα του στελέχους της αμερικανικής πρεσβείας και το συνόδευσε με μια κάκιστη θολή φωτογραφία στο βάθος, για να μάθουν και όσοι δεν το κατάλαβαν, όχι φυσικά εμείς αλλά κάποιοι… συνάδερφοι του άλλων πρεσβειών και κρατών, ποιός ακριβώς είναι.

Όταν όμως έχεις δίπλα σου… λιβανιστήρια τύπου Μιχαηλίδη του Σάββα, Γκοτσίδηδες, Κουκουράβες, Παντελίδηδες και… Γκότσηδες (εσχάτως), αυτά συμβαίνουν και εκτίθεσαι άσχημα. Εκείνος όμως τον… χαβά του. Καμαρωτός-καμαρωτός στις συναντήσεις με τους Ρώσους απ’ την Αγία Πετρούπολη, να μιλάει για ομόδοξους και να λέει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία, την οποία ο Πούτιν υπερεξοπλίζει με S 400 για να μην ξεχνιόμαστε και της κατασκευάζει πυρινικό εργοστάσιο για ηλεκτρική ενέργεια.

Και να πετάει και αιχμές, πως δεν τον ενδιαφέρουν οι οικονομικοί και άλλοι γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί των νατοϊκών σχηματισμών, “φωτογραφίζοντας” το έντονο ενδιαφέρον των Αμερικανών για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων. Την ίδια στιγμή που οι ρωσικές επενδύσεις είναι… άφαντες στην περιοχή μας, όπως και οι Ρώσοι τουρίστες ένα πράμα.

Ξέχασε την διπλωματική γκάφα της Κριμαίας;

“Εμείς δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική, αλλά ασκούμε την διπλωματία των λαών”, είπε με το γνωστό, αλλαζονικό του ύφος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Ξέχασε την ΦΟΒΕΡΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΓΚΑΦΑ που έκανε το 2016, όταν  τους κουβάλησε ο “μαϊμού” Επίτιμος Πρόξενος Γκαμπαερίδης, μαζί και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τάκη Τοψίδη (ο Τάκης κάτι είχε… ψυλιαστεί όπως φαίνεται και στην φωτό) στην αποσχισθείσα Κριμαία και έτσι… ΕΜΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ, αν και η Ελλάδα σε επίπεδο Κυβέρνησης και καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν το είχε κάνει;

Μήπως θυμάται ότι… άναψαν τα τηλέφωνα με τον έξαλλο Νίκο Κοτζιά να ουρλιάζει εναντίον του και να απειλεί ότι θα τον κθαιρέσει, για την επικίνδυνη διπλωματικά αλλά και εθνικά επιπόλαια ενέργεια του; Ο άνθρωπος δεν βάζει μυαλό όπως φαίνεται και συνεχίζει τους επικίνδυνους χειρισμούς, αυτή την φορά στο θέμα της παρουσίας των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στην περιοχή μας.

Τον “άδειασαν” Ρώσος πρέσβης, Πρόξενος και Μητροπολίτης

Έτσι βρέθηκε χαμογελαστός και ωραίος στα θυρανοίξια του ρώσικου παρεκκλησίου, αν και ήταν σχεδόν… μόνος. Μόνο τον Γκοτσίδη και τον Παντελίδη είχε δίπλα του από επίσημους. Α και τον “μαϊμού” Επίτιμο πρόξενο Γκαμπαερίδη, που και πάλι τον σέρνει δίπλα του. Τον “άδειασαν” και δεν παρέστησαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, την παρουσία της οποίας ο ίδιος ανακοίνωσε, ο Ρώσος πρέσβης Μασλόβ και ο Ρώσος Πρόξενος της Θεσσαλονίκης που φυσικά δεν ήρθαν.

Δεν παρέστη και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Δεν ξέρω αν γι’ αυτό στην ομιλία του ο Λαμπάκης, φρόντισε να… διαψεύσει την επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης, λέγοντας ότι το παρεκκήσι είναι 80 τ.μ. και όχι 35 τ.μ που ανέφερε.

Ρωσική αποικία με… Αμερικανικό λιμάνι και βάση

Δεν στάθηκε όμως μόνο σε αυτά. Έκανε πορεία στον κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης, την Λεωφόρο Δημοκρατίας, για το “Αθάνατο Τάγμα” και στα μεγάφωνα της πόλης με δική του εντολή, ακούγονταν ρώσικα τραγούδια. Κανονική ρωσική αποικία δηλαδή έκανε την πόλη ο γίγαντας Λαμπάκης και έχει δίκιο που φωνάζει ο Τζανίδης. Αφού κάποιοι νόμισαν ότι βρισκόμαστε στο 1917 και στην Οκτωβριανή επανάσταση (όχι ο Σάββας Δευτεραίος και οι άλλοι κουμουνιστές δεν συμμετείχαν σε όλα αυτά).

Και όσοι κάθονταν στις καφετέριες και έβλεπαν το… θέαμα, την αγωνία του δηλαδή να δημιουργήσει με κάθε τρόπο την αίσθηση πως υπάρχει σημαντική ρωσική μειονότητα στην Αλεξανδρούπολη, γιατί οι ομογενείς από τη πρώην Σοβιετική Ένωση είναι Έλληνες Πόντιοι και όχι Ρώσοι, δικαιολογημένα αναρρωτιούνταν: “Θα είμαστε ρωσική αποικία, με το λιμάνι να το έχουν οι Αμερικανοί και ενώ θα  φτιάξουν εκεί και βάση ελικοπτέρων; ”

Κόλλησε” και τον Μέτιο με τους Ρώσους

και “τσίμπησε”και αυτός με Γκαμπαερίδη

Φαίνεται όμως ότι οι πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτύξει τελευταία Λαμπάκης και Μέτιος, μέχρι να τον ¨’αδειάσει” και αυτόν όπως πολλούς άλλους στο παρελθόν, είχαν αποτέλεσμα να “κολλήσει” και ο Περιφερειάρχης με τους Ρώσους και να… ονειρεύεται επίσης χιλιάδες Ρώσους τουρίστες ή επενδυτές να κατακλύζουν την περιοχή μας.

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ έρχονται βέβαια, αλλά φτάνουν ως Θάσο, Καβάλα. Εκεί που τους στέλνει ο Μουζενίδης. “Τσίμπησε” μάλιστα ο Μέτιος και με τον “μαϊμού” Επίτιμο Πρόξενο Γκαμπαερίδη και τον ανέφερε στο επίσημο δελτίο τύπου ως σύμβουλο εξωτερικών σχέσεων του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης. Εκεί θα… κολλήσει άλλωστε αυτός; Εδώ επικαλούνταν ιδιότητα που δεν είχε μέχρι να τον ξεμπροστάσιουμε και να τον ξεσκεπάσουμε εμείς.

Τους Παλακίδηδες δεν τους είδα

Μια και αναφέρθηκα στον Γκαμπαερίδη, οι αδερφοί Παλακίδη, ο Κώστας και ο Απόστολος, που μάλιστα ένας από τους δύο, μάλλον ο πρώτος, προορίζεται για κανονικός Επίτιμος Πρόξενος στην περιοχή ή τουλάχιστον θέλει να γίνει, που ήταν σε όλη αυτή την διαδικασία. Γιατί δεν τους είδαν να συμμετέχουν ενεργά, αν και όταν είχε έθει ο Ρώσος πρέσβης Μασλόβ ήταν δίπλα του. Τους παράτησε ο Λαμπάκης για τον διαχρονικά “κολλητό” του, τον Γκαμπαερίδη;

Ο… Ναρκαλιευτής