Δημοσκόπηση με ερώτηση και για τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ “τρέχει” στην περιοχή μας

Δημοσκόπηση με ερώτηση και για τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ “τρέχει” στην περιοχή μας

Μπορεί η Κυβέρνηση να επιμένει ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2019, οι αυτοδιοικητικές επίσης να είναι προγραμματισμένες για τον ίδιο χρόνο, όμως ουσιαστικά βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική χρονιά και είναι φυσικό  να έχουν ξεκινήσει οι δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, δύο συμπολίτες μας Αλεξανδρουπολίτες δέχθηκαν τηλεφώνημα και απάντησαν σε… αυτοματοποιημένη έρευνα-σφυγομέτρηση της κοινής γνώμης. Οι ίδιοι μας είπαν ότι πρόκειται για την γνωστή αθηναϊκή εταιρεία Pulse και απαντούσαν είτε μονολεκτικά μετά την ερώτηση που γινόταν από συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, είτε με δυο-τρεις λέξεις.

Στο ξεκίνημα η ερώτηση αφορούσε την Κυβέρνηση, αν είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που διαχειρίζεται τα πράγματα, αν είναι ευχαριστημένοι από την οικονομική κατάσταση, αν φοβούνται ή είναι αισιόδοξοι για το μέλλον, αν έχουν αποφασίσει ποιό κόμμα θα ψηφίσουν όταν γίνουν οι εκλογές, ποιό κόμμα θα ψηφίσουν και ποιό πιστεύουν ότι θα κερδίσει στις εκλογές, όταν αυτές γίνουν.

Στο τέλος υπήρχε και μια ερώτηση που αφορούσε τον Περιφερειάρχη και ήταν γενική. “Είστε ευχαριστημένοι από τον Περιφερειάρχη σας”; ρωτούσε η εταιρεία δημοσκοπήσεων, χωρίς να αναφέρει όνομα ή να ρωτήσει ποιόν θα ψηφίσουν για τη συγκεκριμένη θέση.

Η αίσθηση που έχουν οι δυο συγκεκριμένοι ερωτώμενοι και συμμετέχοντες στην έρευνα, είναι πως αυτή έχει παραγγελθεί από τη Νέα Δημοκρατία και ότι διεξάγεται σε όλη την Ελλάδα και γι’ αυτό δεν αναφέρεται το όνομα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ή πολύ περισσότερο του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Η ύπαρξη όμως ερώτησης για τον Περιφερειάρχη, δείχνει την πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να έχει μια “εικόνα” για την απήχη των νυν Περιφερειαρχών και κυρίως όσων πρόσκεινται σε αυτή. Κάτι που σημαίνει πως όλα παραμένουν ανοιχτά στο συγκεκριμένο θέμα, όσον αφορά τα χρίσματα που θα δώσει.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*