Την είσοδο 100 λαθρομεταναστών απέτρεψαν στη Νέα Βύσσα οι αστυνομικοί, συλλαμβάνοντας δυο Σύριους διακινητές

Την είσοδο 100 λαθρομεταναστών απέτρεψαν στη Νέα Βύσσα οι αστυνομικοί, συλλαμβάνοντας δυο Σύριους διακινητές

Την είσοδο 100 λαθρομεταναστών απέτρεψε η αστυνομία χθες 8-5-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας Έβρου, συλλαμβάνοντας δύο Σύριους ηλικίας 30 και 23 ετών, ενώ ετοιμάζονταν να τους περάσουν με πλαστικές βάρκες και αυτούς που περίμεναν στην τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 30 και 23 ετών, οι οποίοι μετέφεραν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο (2) διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με δύο (2)  πλαστικές βάρκες,  είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 100 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες και μάλιστα η Αστυνομική Διεύθυνση της Ορεστιάδας όπου ήδη στοιβάζονται οι πλαστικές βάρκες των συλληφθέντων διακινητών θυμίζει… νησί του Αυγαίου, όπου βλέπαμε παρόμοιες εικόνες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.