ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: “Κώστα πάχυνες”, απ’ τη σιγουριά του 56% στο 40% και τα βίντεο

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: “Κώστα πάχυνες”, απ’ τη σιγουριά του 56% στο 40% και τα βίντεο

Συνάντηση με αφορμή την επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Έβρο και την Θράκη γενικότερα, είχε το πρωί μαζί του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι συνάδερφοι δημοσιογράφοι που ήταν εκεί, δεν ήξεραν να μου πουν αν του είπε όταν τον είδε: “Κώστα… πάχυνες. Και ψεύδεσαι και τρως”, με αφορμή τα κυνήγια και τις πίτες που έφαγε μαζί με τους άλλους συνδαιτημόνες, στο δείπνο προς τιμήν του από τον βουλευτή Τάσο Δημοσχάκη στην ταβέρνα “Φωλιά του πελαργού” στη Δαδιά. 

Άλλωστε οι άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον Καραμανλή στις δυο μέρες παραμονής του στον Έβρο, υποστηρίζουν ότι έτρωγε ελάχιστα, προσέχοντας το βάρος του. Το δείπνο πάντως και όσοι προσκλήθηκαν και κυρίως όσοι… δεν προσκλήθηκαν σε αυτό από τον οικοδεσπότη Τάσο Δημοσχάκη, μαθαίνω ότι προκάλεσαν παράπονα και γκρίνιες. Δεν ξέρω αν έφτασαν και μέχρι τον Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛΑΣ, αλλά για να φτάσουν στα δικά μου αυτιά, σημαίνει πως δημοσιοποιήθηκαν.

Κάποιοι στην Αλεξανδρούπολη ρωτούν για παράδειγμα, αν ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης προσκλήθηκε να εκπροσωπήσει τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη που ως γνωστόν δεν παρέστη ή επειδή είναι πρώην συνάδερφοι (αστυνομικοί) με τον “Αρχηγό”; Σε παρόμοιες εκδηλώσεις όμως, είναι φυσικό να υπάρχουν και παράπονα και γκρίνιες.

Άρχισε να κατεβαίνει από το… 56%

Άκουγα το πρωί τον Βαγγέλη Λαμπάκη στον φίλο μου τον Δημήτρη Κολιό να μιλάει για τον “Κλεισθένη 1”, που θέλουν να επιβάλλουν Κυβέρνηση και Σκουρλέτης στις αυτοδιοικητικές εκλογές και σε σχέση με την προηγούμενη συνέντευξη του, διαπίστωσα ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης άρχισε να… κατεβάζει τα ποσοστά που πιστεύει ότι θα πάρειτο 2019. “Θα πάρω 56% από την πρώτη Κυριακή” είχε πει στην ίδια εκπομπή πριν λίγες μέρες, αλλά σήμερα… προσγειώθηκε απότομα. “Αν πάρω…40% την πρώτη Κυριακή. Εκτός αν πάρω πάνω από 50% από την πρώτη Κυριακή”, αμόλησε την φοβερή ατάκα.

Από την σιγουριά δηλαδή του 56% και της σίγουρης νίκης από τον πρώτη γύρο, περάσαμε στο “εκτός αν πάρω πάνω από 50% την πρώτη Κυριακή”. Φυσικό είναι, αφού είναι ήδη στα χέρια του τα αποτελέσματα από την δημοσκόπηση που έχει παραγγείλει και τα μηνύματα που εισπράττει είναι απογοητευτικά. Ακόμα και στην δημοσκόπηση που κάνει τοπικό σάιτ, “πατώνει” στην τέταρτη θέση πίσω από τον Παύλο Μιχαηλίδη, τον Τοψίδη και τον Πέτροβιτς, αν και σε αυτή μπορεί να ψηφίσει κάποιος όσες φορές θέλει.

Ποντάρει στους ψήφους των Ποντίων ομογενών

Γι’ αυτό ίσως και να έχει… ξεσαλώσει υπέρ των Ρώσων, φτάνοντας στο σημείο να παρελαύνει στον κεντρικό δρόμο της πόλης με το “Αθάνατο Τάγμα”, μετατρέποντας την Αλεξανδρούπολη σε Σοσνόβυ Μπορ και δημιουργώντας συγχρόνως έντονη δυσφορία στην πρεσβεία των ΗΠΑ(και όχι μόνο) με την στάση και τον χειρισμό της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή. Ο άνθρωπος ποντάρει στις ψήφους των ομογενών μας Ποντίων από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Βέβαια, φίλος μου θύμισε ότι και την προηγούμενη φορά που είχε υποψήφια στον συνδυασμό του την Ιουλία Γαβρίλοβα, πρόεδρο του συλλόγου “Ρώσικο Σπίτι” και σύζυγο του “μαϊμού” επίτιμου Προξένου Γκαμπαερίδη, μόλις 300 ψήφους του έφερε. Ίσως τώρα βάλει υποψήφιο και τον Γκαμπαερίδη. Τόσα τζάμπα ταξίδια έκανε στην Ρωσία με έξοδα του δήμου Αλεξανδρούπολης, να μην του ανταποδώσει και αυτός κάτι;

 

Εκείνο το βίντεο του Επιμελητηρίου πόσους επενδυτές έφερε;

Μια και πλησιάζει η 18η Διεθνής Έκθεση Alexpo που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη σε περίπου έναν μήνα, εκείνο το video διάρκειας 13 λεπτών που έφτιαξε πέρυσι το Επιμελητήριο Έβρου, στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων στον νομό, πόσους επενδυτές έφερε; Που προβλήθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να διαπιστώσουν οι υποψήφιοι επενδυτές ποιές ευκαιρίες υπάρχουν στον Έβρο;

Γιατί πρόκειται για ένα βίντεο του οποίου η παραγωγή απ’ το Επιμελητήριο κόστισε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Άλλοι λένε πάνω από 30.000, ενώ μερικοί υποστηρίζουν ότι ξεπέρασε τις 50.000 ευρώ. Δεν θα πρέπει ο Πρόεδρος Τάκης Τοψίδης, που είναι άνθρωπος στον οποίο αρέσει η… διαφάνεια, στη συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της έκθεσης τον άλλο μήνα, να ενημερώσει για τις ενέργειες που έγιναν ώστε να προωθηθούν και να προβληθούν τα 1.000 αντίτυπα που δημιουργήθηκαν και κυρίως, ποιά αποτελέσματα έφεραν; Γιατί στο νομό βλέπουμε ότι κλείνουν αντί να ανοίγουν επιχειρήσεις και οι επενδυτές είναι άφαντοι.

Τα βραβευμένα βίντεο με drones

θα αγοράσει ο δήμος Διδυμοτείχου

Μια και πιάσαμε τα βίντεο, μαθαίνω ότι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Διδυμοτείχου συζητήθηκε η αγορά ενός διαφημιστικού DVD που θα φτιάξει ο Κώστας Γκουρλουμένος για την πόλη, μαζί με έντυπους χάρτες, ώστε να δίνονται σε όσους την επισκέπτονται. Θα υπάρχουν πλάνα από τα βίντεο με drones που έχει ήδη δημιουργήσει και έχουν βραβευθεί σε διάφορους διαγωνισμούς ο Γκουρλουμένος, ο οποίος παλαιότερα ήταν αποσπασμένος στον δήμο Διδυμοτείχου και τώρα είναι συνεργάτης στο γραφείο του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καίσα.

Μάλιστα δήμαρχος και επικεφαλείς των παρατάξεων (Πατσουρίδης, Τοκαμάνης, Καραφείζη) και αντιδήμαρχοι, έδωσαν συγχαρητήρια στον ίδιο, αλλά και την μητέρα του Δέσποινα, δημοτική σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών, για τις διακρίσεις. Επίσης, η ίδια παρουσίασε και την πρόταση του γιου της στο συμβούλιο για το συγκεκριμένο “πακέτο” τουριστικής προβολής και το συνολικό ποσό που θα δοθεί θα είναι 7.000 ευρώ. Επειδή όμως υπήρχαν κάποια θέματα προς διευκρίνιση, δεν εγκρίθηκε χθες το συγκεκριμένο θέμα και θα γίνει στο επόμενο Δ.Σ.

Βρήκαν τρόπο

Μια χούφτα άνθρωποι έχουν μείνει στον ακριτικό Δίλοφο, το “χωριό των ανθρακωρύχων”, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μεγάλοι σε ηλικία. Μια “ανάσα” κυριολεκτικά απ’ το Τριεθνές, στα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα, “φυλάνε Θερμοπύλες” αν και εγκαταλελλειμένοι και με τεράστια προβλήματα.

Ο φίλος μου ο Σάκης Τσομπανίδης, τον οποίο γνώρισα πέρυσι τέτοιον καιρό ξεκινώντας το σάιτ, είναι από τους νεότερους του χωριού και… παλεύει να δώσει λύσεις σε όλα αυτά, προβάλλει χρόνια τώρα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το facebook δηλαδή, το χωριό και τα προβλήματα του. Κάποια από αυτά κατάφερε μάλιστα να τα λύσει, έστω και αν χρειάστηκε να κοντραριστεί και να γίνει… κακός (για όσους δεν τους άρεσε η μαχητικότητα του). Με ελάχιστη(κυριολεκτικά) δική μας, του Evros-news.gr δηλαδή, συμβολή.

Επειδή λοιπόν αυτόν και μερικούς ακόμα δεν μπορούσαν να τους… ελέγξουν, να τους κατευθύνουν και να τους σταματήσουν, αφού οι… συστάσεις αρχικά, οι “συμβουλές” και οι έμμεσες απειλές στη συνέχεια δεν έφεραν αποτέλεσμα, προσπάθησαν να τους “περικυκλώσουν”. Για να μην έχουν πλέον φωνή και να αναδεικνύουν τα προβλήματα. Κι αυτό έγινε μάλιστα με διακομματική, αν όχι πολυκομματική αυτοδιοικητική και βουλευτική “συνεργασία”. Για τέτοια μικρότητα μιλάμε.

Ο… Ναρκαλιευτής