ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι Μουσουλμάνοι σύμβουλοι, η “εξαφανισμένη” Ζάχαρη και ο “επικοινωνιακός” Κουκουράβας

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι Μουσουλμάνοι σύμβουλοι, η “εξαφανισμένη” Ζάχαρη και ο “επικοινωνιακός” Κουκουράβας

Για δεύτερη φορά δεν δίστασαν να εκτεθούν οι Μουσουλμάνοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού χθες βράδυ δεν εμφανίστηκαν καθόλου και οι 10 συνολικά  στην αίθουσα της συνεδρίασης, επειδή το πρώτο από τα δύο θέματα ήταν το ψήφισμα υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται αιχμάλωτοι από τους Τούρκους.

Τόσο οι σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, οι οποίοι στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν αποχωρήσει λίγο πριν συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, όσο και αυτοί της αντιπολίτευσης του Φώτη Καραλίδη, δεν παρέστησαν. Προφανώς για να μην ψηφίσουν υπέρ των φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη και δυσαρεστήσουν την… Τουρκία.

Απουσίαζε και η Ζάχαρη, αλλά αυτή

είναι εδώ και πολύ καιρό “εξαφανισμένη”

Το ψήφισμα τελικά εγκρίθηκε με τους 27 παρόντες συμβούλους συμπλολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά υπήρχαν και πάλι δύο απουσίες από το νομό Έβρου, οι οποίες παρατηρούνται πολλές φορές. Πρόκειται για τις Ζηνοβία Ζάχαρη και Νόρα Μοσχοφίδου. Ειδικά η πρώτη, που ο αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης την είχε ορίσει και θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, από την στιγμή που έχασε τη  συγκεκριμένη θέση, σπάνια εμφανίζεται.

Το επισημαίνω, γιατί μαθαίνω ότι η ίδια και ο πατέρας της, κάτι διαδίδουν στην Ορεστιάδα για ενδιαφέρον της να είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο πατέρας της όμως, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, που χρόνια εκλέγονταν από τις ψήφους των Νεοδημοκρατών, έχει γίνει, όπως και ο ¨κολλητός” του Πρόεδρος Πέτρος Χασανίδης… φανατικός Συριζαίος. Προς τα εκεί λοιπόν ας ψάξει υποψηφιότητα, για την “εξαφανισμένη” από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβιουλίου κόρη του.

Ανέλαβε και επικοινωνιακό ρόλο ο Κουκουράβας

Ρόλο στην επικοινωνιακή προβολή του Βαγγέλη Λαμπάκη και της παράταξης, ανέλαβε μαθαίνω ο Γιώργος Κουκουράβας. Είναι άλλωστε από τους τρεις-τέσσερις… πιστούς που έμειναν δίπλα στον δήμαρχο και τον… αποθεώνουν, λέγοντας του ότι όλα τα κάνει άριστα. Αυτός, ο Πεντελίδης, ο Γκοτσίδης και… εσχάτως και ο εκ Φερών Ατιδήμαρχος Νίκος Γκότσης.

Ο τελευταίος μάλιστα… πλειοδοτεί σε ποσοστά ακόμα και απ’ τον ίδιο τον Λαμπάκη και προεξοφλεί ότι θα θριαμβεύσει η παράταξη. Αλλά το θέμα είναι ο Κουκουράβας. Ξέρετε, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών που αν και παριστάνει τον δεξιό, ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια με τον Γιαννακίδη.

Μπορεί τα προβλήματα στις τεχνικές υπηρεσίες να είναι πολλά, τα μηχανήματα παλιά και οι εργαζόμενοι συνέχεια να καταγγέλου προβλήματα, αλλά αυτός έπεισε τον δήμαρχο πως θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε τόσο όπου γίνονται εργασίες και να φωτογραφίζεται. Από δίπλα φυσικά να… τραβάει τις φωτογραφίες ο Παύλος Μιχαηλίδης του Σάββα, για να γίνεται και το επικοινωνιακό παιχνίδι. Με κοστούμι και γραβάτα μέσα στα χώματα και τις σκόνες, για να δώσει την “εικόνα” του δημάρχου των έργων. Μόνο το… μυστρί δεν έπιασε ακόμα, αλλά  αν οι δημοσκοπήσεις συνεχίσουν να δείχνουν πεσμένα τα ποσοστά, θα το κάνει και αυτό.

Κερδίζει “έδαφος” ο Χρήστος Δούκας

Ακόμα και στο τοπικό σάιτ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί την κομματική γραμμή και γι’ αυτό άλλωστε είναι το μοναδικό (μαζί με αυτό της μαμάς Γκαρά) που παίρνει κρατική διαφήμιση, οι Συριζαίοι που αναφέρονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι στο γκάλοπ που έκανε, έχουν “πατώσει”.

Άγνωστοι άλλωστε στον πολύ κόσμο, τόσο ο Καίσας ο φαρμακοποιός, πολύ περισσότερο ανύπαρκτος ο Κυριαλάνης, δεν… τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Οπότε, είναι φυσικό να κερδίζει συνέχεια “έδαφος” η περίπτωση του Προέδρου του ΟΛΑ Χρήστου Δούκα. Μπορεί και αυτός να μην παίρνει πολλά… κλικ στη συγκεκριμένη μέτρηση, αλλά είναι ο πιο αναγνωρίσιμος απ’ τους άλλους. Τί θα κάνει άλλωστε αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, οπότε και θα φύγει από Πρόεδρος του ΟΛΑ;

Τα θέλει και τα παθαίνει

Ο Μανούσης γιατί βγαίνει και διαμαρτύεται κατά του δημάρχου Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα, επειδή με χαρακτηριστική ευκολία και παριστάνοντας τον… μηχανικό πλοίων, βγήκε και άφησε αιχμές για το ΣΑΟΝΟΣΟΣ και την ζημά στη μηχανή;

Τζάμπα συγχύζεται μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε πάνω στην επιθεώρηση του ταχύπλοου ΖΕΦΥΡΟΣ, προκειμένου να γυρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα δρομολόγια. Αφού τα θέλει και τα παθαίνει. Του ζητούν από την Ύδρα, όπου έχουν πρόβλημα με τα ταχύπλοα που κάνουν τα δρομολόγια από Πειραιά και είναι παλιά, να πάει εκεί ΖΕΦΥΡΟΣ και το ΟΣΤΡΙΑ μόλις είναι έτοιμο, αλλά αυτός τους απάντησε αρνητικά. Γιατί τώρα φωνάζει;

Περιμένει να ακούσει ευχαριστώ; Δεν θυμάται πέρυσι τέτοιον καιρό, ποιοί είχαν… συμμαχήσει εναντίον του και υπέρ του Χατζηγαβριήλ και του “άφαντου” συνεταίρου του στο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1; Ο δήμαρχος από τους πρώτους, μαζί με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παππά, άσχετα αν δημόσια φαίνονταν κάποιοι άλλοι.

Αν δεν ενδιαφερθεί αυτός, άγονοι θα παραμένουν

Αν δεν ενδιαφερθεί άλλωστε αυτός, κανένας δεν θα εμφανιστεί στους διαγωνισμούς του υπουργείου Ναυτιλίας να πάρει κάποια γραμμή, ακόμα και επιδοτούμενη. Προκηρύχθηκαν τόσο αυτή για Λαύριο όσο και η καινούργια για Μυτιλήνη. Αποφάσισε να μην πάει ο Μανούσης, δεν εμφανίστηκε κανένας.

Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν ασχοληθείο η SAOS Ferries με την γραμμή Σαμοθράκη-Λήμνο-Λαύριο, ενώ τώρα το σκέφτεται αν ξαναπροκηρυχθεί. Γιατί να το κάνει; Για να βγαίνει ο δημόσιος υπάλληλος Παππάς και να λέει τις γνωστές… ειρωνιούλες εναντίον του; Ας τον αφήσει λοιιπόν τον συγκεκριμένο να βρει λύσεις τύπου “Ήλιον”. Τότε που μαζί με τον Χανό και τους άλλους παρέσυραν τους Σαμοθρακίτες και έχασαν τα λεφτά τους, αλλά και έμπλεξαν κιόλας.

Μια μικρή περιπέτεια για τον Χατζηαναγνώστου

Μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του, περνάει αυτές τις ημέρες ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χατζηαναγνώστου, που νοσηλεύεται για κάποιες εξετάσεις στην Καρδιολογική κλινική του ΓΠΝ Αλεξανδρούπολης. Όλοι, γνωστοί φίλοι, συνάδερφοι του αστυνομικοί και φυσικά δημοτικοί σύμβουλοι, έσπευσαν να του ευχηθούν περαστικά και γρήγορα να βρεθεί και πάλι στις επάλξεις.

Όλες μαζί τις ευχές που δέχθηκε και από εμάς, που μπορεί καμιά φορά να είχαμε… δημιουργική αντιπαράθεση μαζί του, αλλά όταν πρόκειται για θέματα υγείας, το μόνο που μετράει είναι αυτό να ξεπεραστεί γρήγορα και να είναι γερός και δυνατός. Σύντομα λοιπόν και πάλι στα καθήκοντα του, αλλά σίγουρα με λιγότερη κούραση και ασφαλώς χωρίς τόσο άγχος. Και κυρίως… ΧΑΛΑΡΑ η ζωή είναι ωραία, που λέει και ο γίγας Βασίλης Καρράς.

 

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*