Στην Κομοτηνή Δευτέρα και στην Ίμβρο με Βαρθολομαίο την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Κομοτηνή Δευτέρα και στην Ίμβρο με Βαρθολομαίο την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δυο επισκέψεις με σημαντικό νόημα, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει αρχές της ερχόμενης εβδομάδας σε Κομοτηνή και… Ίμβρο, κεί μάλιστα μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προγραμματίζει μαζί με το επιτελείο του εδώ και βδομάδες, την συγκεκριμένη παρουσία στο νησί που ανήκει στην Τουρκία, αλλά παρά την δραματική μείωση του αριθμού τους υπάρχουν και Έλληνες. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η επιστροφή κάποιων που κατάγονται από εκεί και λειτουργεί και σχολείο.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ο κ.Μητσοτάκης να έρθει αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και μέσω των Κήπων να μεταβεί στην Τουρκία, απ’ όπου θα πάρει το κράβι για το νησί της Ίμβρου, την γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος θα τελέσει τα θυρανοίξια ιερού ναού. Θα είναι ασφαλώς μια σημαντική και με αρκετά μηνύματα επίσκεψη, αν λάβουμε υπόψη μας τις εντάσεις που δημιουργεί η Τουρκία στις σχέσεις με την Ελλάδα τόσο στο Αιγαίο, όσο και με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μια άλλη πληροφορία θέλει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να επισκέπτεται και την Κομοτηνή για τις εορταστικές εκδηλώσεις ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαίου και την Τρίτη 15 του μήνα θα μεταβεί μέσω Έβρου στην Ίμβρο. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι στη σημερινή πρωινή συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή, συζήτησαν το θέμα της Θράκης και των σχέσεων μας με την Τουρκία, με αφορμή την επίσκψη του τελευταίου στον Έβρο και τη Θράκη πριν λίγες ημέρες.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στη Σόφια για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) όπου θα συζητηθεί ιδιαίτερα το Σκοπιανό αλλά και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.