Ο Έβρος έχει τη δική του Κερασοχώρα, με πεντανόστιμα τραγανά κεράσια στη Στέρνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έβρος έχει τη δική του Κερασοχώρα, με πεντανόστιμα τραγανά κεράσια στη Στέρνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα κεράσια είναι το φρούτο αυτής της εποχής που ξετρελαίνει τους πάντες και ο Έβρος έχει την δική του… Κερασοχώρα, η οποία παράγει πεντανόστιμα, τραγανά κεράσια. Πάμε να την γνωρίσουμε.

Πριν δυο χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2016, στο χωριό Στέρνα της Ορεστιάδας, η Ελένη Κουτρίδου και ο σύζυγος της γεωπόνος Γεώργιος Στριμμένος, δημιούργησαν το κτήμα Κερασοχώρα. Προμηθεύτηκαν φυτά από φυτώρια της Έδεσσας, μια περιοχή που φημίζεται για τα κεράσια της. Οι ποικιλίες early bg, lapins, sabrina, grace star, black star. Όλες αυτές οι ποικιλίες παράγουν τραγανά κεράσια, κοινώς πετροκέρασα.
Το κτήμα στο χωριό Στέρνα είναι 20 στρέμματα και έχουν φυτευτεί σ’ αυτό περίπου 2.500 δέντρα. Με πολύ δουλειά, όρεξη και μεράκι και υπεύθυνο γεωπόνο τον σύζυγο της, η κ.Κουτρίδου έδειξαν τον δρόμο και σε άλλους συντοπίτες μας. Άλλωστε ο ¨Εβρος πάντα παρήγαγε κεράσια, αλλά όχι σε οργανωμένη βάση και καλλιέργεια. Η εποχή συγκομιδής των κερασιών αρχίζει στις 15 Μαΐου και διαρκεί ως τις 20 Ιουνίου.

Το κτήμα Κερασοχώρα έχει συνεργασία με το συνεταιρισμό ΑΣΚΓΕ ΑΡΔΑΣ. Παραδίδονται τα κεράσια στο συνεταιρισμό και αφού  γίνει η συσκευασία, στη συνέχεια ξεκινάει η προώθηση τους σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα κεράσια της Στέρνας, τα κεράσια του Έβρου, μοναδικά σε γεύση και ποιότητα, γίνονται κυριολεκτικά ανάρπαστα.