Απορρίφθηκε η αγωγή της “ΒΕΡΓΙΝΑ” κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Ολλανδία

Απορρίφθηκε η αγωγή της “ΒΕΡΓΙΝΑ” κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Ολλανδία

Αρνητική ήταν η εξέλιξη στην δικαστική διαμάχη που έχει στα ολλανδικά δικαστήρια η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, της γνωστής μας μπύρας “ΒΕΡΓΙΝΑ”, με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θυγατρική της ολλανδικής Heineken NV, αφού το Ολλανδικό δικαστήριο έβαλε τέλος σχετικά με παράβαση του νόμου περί ανταγωνισμού, απορρίπτοντας την αγωγή της θρακιώτικης βιομηχανίας παραγωγής μπύρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που έχει τις γνωστές μπύρες Amstel, Heineken και άλλες, το δικαστήριο αν και δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, κρίνοντας ότι αυτή η υπόθεση δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του: “Με  σημερινή του απόφαση το  Δικαστήριο του Άμστερνταμ απέρριψε την αγωγή της ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κατά της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ, κρίνοντας ότι δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του. Παρότι δε, με την ίδια απόφαση, αποδέχεται την δικαιοδοσία του έναντι της Heineken NV, το Ολλανδικό Δικαστήριο αναφέρει ξεκάθαρα ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις για το αίτημα της. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται στο σκεπτικό του Δικαστηρίου ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης δεν κατάφερε να υποστηρίξει επαρκώς την εμπλοκή της Heineken NV στην υποτιθέμενη παράβαση του δικαίου ανταγωνισμού στην Ελλάδα. Τόσο στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία όσο και στην Heineken N.V. έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική και την Ολλανδική Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι οι θέσεις μας θα δικαιωθούν πλήρως.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα εξακολουθήσει να επενδύει με συνέπεια και εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς και της ελληνικής οικονομίας. Στρατηγική επιλογή μας παραμένει η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας,  με ουσιαστικές παρεμβάσεις, καθώς και η ενίσχυση των ήδη ισχυρών δεσμών μας με τους Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές μας”.

Βέβαια οι αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης που καταδίκασε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για μονοπωλιακές πρακτικές παραμένουν, αλλά σίγουρα επικοινωνιακά αυτή ενώ ήταν στριμωγμένη στη γωνία βρέθηκε μαζί με την μητρική της Heineken σε θέση που να πανηγυρίζουν. Ενώ στην πραγματικότητα σε ό,τι αφορά στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, το ολλανδικό δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, κρίνοντας ότι αυτή η υπόθεση δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του. Το χειρότερο όλων είναι ότι προσφέρει στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία ένα ισχυρό όπλο στην προσπάθειά της να ακυρώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Μακεδονίας Θράκης, της μπύρας “ΒΕΡΓΙΝΑ” δηλαδή, ο κ.Δημήτρης Πολιτόπουλος που βρέθηκε στην Ολλανδίοα για την εκδίκαση της υπόθεσης πριν λίγο καιρό. Έχει άλλωστε αποδείξει ότι δεν τα παρατάει μέχρι να δικαιωθεί.

Ένα σχόλιο

  1. πατεστος μυτιληνιος

    Γιατι πηγε στο δικαστηριο της Ολλανδίας και οχι στην Ελλαδα ; Αλλη μια θεατρική κίνηση του Πολιτόπουλου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*