ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο “Θρακομάχος” Κουίκ, η δεύτερη ευκαιρία του Λαμπάκη και ο Γαλάνης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο “Θρακομάχος” Κουίκ, η δεύτερη ευκαιρία του Λαμπάκη και ο Γαλάνης

Μεγάλες στιγμές θα ζήσει την Δευτέρα η Αλεξανδρούπολη με αφορμή τον εορτασμό των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ για την απελευθέρωση της από τους Τούρκους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, θα είναι στην πόλη.

Ο Κουίκ μάλιστα, που ήταν και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τους ΑΝΕΛ, κάποτε παρίστανε τον… Θρακομάχο, αλλά έχει να εμφανιστεί στην περιοχή πολύ καιρό και επίσης να πάρει θέση για κάποια ζητήματα που “καίνε”. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ψήφισε την περιβόητη τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, που ανοίγει την… κερκόπορτα για αναγνώριση συλλόγων με την λέξη “Τουρκικός”.

Τα επισημαίνω αυτά, γιατί θα τον ακούσουμε να λέει τα γνωστά… ηρωικά, όπως ο αρχηγός του ο Καμμένος, για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν αιχμάλωτοι των Τούρκων στις φυλακές Αδριανούπολης για 72 ημέρες και η Κυβέρνηση τους δεν έχει καταφέρει τίποτα όσον αφορά την αποφυλάκιση τους.

Ζήτησε μια… δεύτερη ευκαιρία

Συχνά στην Αθήνα βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, όπως και οι άλλοι συνάδερφοι του από το νομό και όλη την Ελλάδα. Έχουν συνεχείς συσκέψεις και συνεδριάσεις με τους δημάρχους και τους Περιφερειάρχες για το νομοσχέδιο “Κλεισθένης 1” της Κυβέρνησης, στο οποίο είναι κάθετα αντίθετοι.

Μαθαίνω λοιπόν, ότι ο Λαμπάκης είχε συναντήσεις και επαφές με διάφορα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε μια… δεύτερη ευκαιρία. Επειδή με την στάση, την συμπεριφορά και τις δηλώσεις του έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στα ηγετικά στελέχη του κόμματος, ζητάει να… επανορθώσει στη συνέχεια και φυσικά να μην δοθεί το χρίσμα σε κάποιον άλλον για την Αλεξανδρούπολη.

Όσον και αν παριστάνει τον… άνετο, έχει μεγάλο άγχος και δεν είναι τυχαίο ότι κάποιους ή μάλλον κάποιον που θεωρεί πιθανό αντίπαλο του, τον “χτυπάνε” τελευταία… παρασκηνιακά ένας σύμβουλος του(όχι εκλεγμένος αλλά γνωστός… μυστικοσύμβουλος διαφόρων) που κινείται μια ζωή στα.. μουλωχτά.

Του ζητούν να το σκεφθεί

Ο γιατρός, διευθυντής της Ορθοπεδικής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Βασίλης Γαλάνης, είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας, με γνωστή προσφορά στην περιοχή. Είναι φυσικό λοιπόν να έχει πολλές συμπάθειες και να τον εκτιμούν, λόγω της δουλειάς του.

Μαθαίνω πάντως ότι εδώ και πολύ καιρό δέχεται παροτρύνσεις, πιέσεις και προτάσεις, όχι μόνο από φίλους και γνωστούς αλλά και απλούς πολίτες, να σκεφθεί το ενδεχόμενο ανάμιξης του στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και όχι στην Περιφέρεια όπου ήταν παλαιότερα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, αλλά στον δήμο.

Ο ίδιος πάντως, τουλάχιστον μέχρι τώρα, επικαλείται τις πολλές επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Όπως ένας ακόμα γιατρός από το Διδυμότειχο, που επίσης θεωρεί εμπόδιο τις πολλές επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Ευχαριστίες για τη φιλοξενία στο Διδυμότειχο

Μια και ανέφερα το Διδυμότειχο, δεν προλάβαιναν να δέχονται ευχαριστίες για την φιλοξενία που τους επεφύλαξαν στο πρόσφατο Συνέδριο Υγιών πόλεων, ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τοπαλούδης που βρέθηκαν στην Αθήνα για την σύσκεψη δημάρχων-Περιφερειαρχών, από δημάρχους και στελέχη τους που είχαν έρθει στην πόλη του Έβρου.

Ιδιαίτερα στον Τοπαλούδη, που είχε γίνει… χίλια κομμάτια ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά την παραμονή των καλεσμέων του συνεδρίου, έλεγαν πως έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ιστορία και τα αξιοθέατα της πόλης. Αλλά και τις τοπικές γεύσεις, ιδιαίτερα τον καβουρμά και τις πίτες. Μαθαίνω μάλιστα ότι δυο-τρεις είχαν παραγγείλει και καβουρμά Δελιντζή, που τους ξετρέλανε.

Ξεχνάς να πληρώσεις τις… υποχρεώσεις σου

Καλό είναι να κάνεις αγώνα για να μην πληρώνουν άλλοι τις δόσεις των δανείων τους στις τράπεζες, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν. Όμως άλλο αυτό και οι τράπεζες και εντελώς διαφορετικό να ξεχνάς τις δικές σου, οικογενειακές… υποχρεώσεις και να σε τρέχει η πρώην γυναίκα σου στα δικαστήρια.

Ο… Ναρκαλιευτής