Ενδιαφέρον από εταιρείες του εξωτερικού για το ελαιόλαδο Μάκρης στην έκθεση “Ελλήνων Γεύση”

Ενδιαφέρον από εταιρείες του εξωτερικού για το ελαιόλαδο Μάκρης στην έκθεση “Ελλήνων Γεύση”

Ενδιαφέρον για το ελαιόλαδο Μάκρης έδειξαν εταιρείες του εξωτερικού, στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση” που άρχισε τηνν Πέμπτη και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή στο εκθεσειακό κέντρο του δήμου Περιστερίου στην Αθήνα, με συμμετοχή των Περιφερειών, των ΠΕΔ και των Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

Εκεί και συγκεκριμένα στο περίπτερο του δήμου Αλεξανδρούπολης, του μοναδικου που δίνει το παρόν από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου Κυριάκος Αετόπουλος, φρόντισε να υπάρχουν εκτός από διάφορα έντυπα που αφορούν την Αλεξανδρούπολη και κάποια προϊόντα από εβρίτικες εταιρείες, τα οποία γνωρίζουν οι επισκέπτες.

Οι εκπρόσωποι εταιρειών του εξωτςερικού και συγκεκριμένα από Ισραήλ, Πολωνία κιαι Βουλγαρία, ενδιαφέρθηκαν για το λάδι Μάκρης και ζήτησαν πληροφορίες από τον κ.Αετόπουλο πως μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις τους. Αυτός τους έδωσε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, καθώς και τις κάρτες των επαγγελματιών της περιοχής, προκειμένουν να υπάρξει άμεση επαφή και ενημνέρωση τους.

Στο τραπέζι του δήμου Αλεξανδρούπολης υπήρχαν όμως και άλλα προϊόντα, όπως τσίπουρο, ζυμαρικά, σάλτσες, βότανα, μαρμελάδες, λουκούμια Φερών, δείγματα των οποίων δίνονται σε εκπροσώπους ελληνικών και ξένων εταιρειών που ενδιαφέρονται.

Το πιο “άδειο” τμήμα της έκθεσης

αυτό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Με εξαίρεση το περίπτερο του δήμου Αλεξανδρούπολης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγωνου ΓΑΙΑ, δύο εταιρειών από την Δράμα και μία από την Καβάλα, δεν υπήρχε καμιά άλλη συμμετοχή από ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αρκετοί δήμοι, ανάμεσα τους και αυτοί της Κομοτηνής και της Ξάνθης μπορεί να δήλωσαν συμμετοχή όπως φαινόταν από τις πινακίδες και τους χώρους που είχαν διατεθεί, αλλά παρέμειναν άφαντοι. Όπως και οι επιχειρήσεις του Έβρου ή της Θράκης.

Ορισμένοι μπορεί να επικαλεστούν την μεγάλη απόσταση, τα έξοδα, αλλά όταν σε μια τέτοια έκθεση που οργανώνεται στην Αθήνα με την συμμετοχή Περιφερειών, ΠΕΔ, Επιμελητηρίων και δεν δίνεις το παρόν και μάλιστα στην πρωτεύουσα όπου καλώς ή κακώς (κακώς σίγουρα) έχει συγκεντρωθεί ο μισός πληθυσμός της χώρας και υπάρχει η πλειοψηφία των καταναλωτών, τότε δεν μπορείς μετά να παραπονιέσαι. Να ανακυκλώνεσαι στις τοπικές εκθέσεις, χωρίς εξωστρέφεια από το νομό, αλλά γιατί όχι και από την χώρα, αφού φάνηκε με το ενδιαφέρον για το λάδι της Μάκρης από εταιρείες του εξωτερικού ότι υπάρχει τέτοια προοπτική, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.