Συνάντηση Μ.Κεφαλογιάννη με δυο στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη. Αθλητικές εφημερίδες(της ΑΕΚ), βιβλία και μαντινάδα

Συνάντηση Μ.Κεφαλογιάννη με δυο στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη. Αθλητικές εφημερίδες(της ΑΕΚ), βιβλία και μαντινάδα

Συνάντηση με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από την 1η Μαρτίου αιχμάλωτοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, είχε στις 3 σήμερα το μεσημέρι ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, με την ιδιότητα του ως επικεφαλής της Επιτροπής Ε.Ε και Τουρκίας.

Ο κ.Κεφαλογιάννης μετέβη στην τουρκική πόλη οδικώς από την Αλεξανδρούπολη, αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Θράκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Τάσο Δημοσχάκη. Μπήκε μάλιστα και αυτός στις φυλακές, αλλά στον χώρο του επισκεπτηρίου βρέθηκε μόνος του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, αφού η ειδική άδεια του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης αφορούσε μόνο τον ίδιο.

Μαζί του είχε δυο βιβλία που είχε γράψει ο πατέρας του και τα παρέδωσε στους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, ενώ όταν τους αντίκρυσε τους αφιέρωσε μια κρητική μαντινάδα που λέει: 

«Ο άντρας που ‘χει με Αρχές, όμορφες μεγαλώσει,

Τίποτα στον κόσμο, δεν μπορεί,

να τονε ταπεινώσει»

Αθλητικές εφημερίδες της ΑΕΚ για τον Κούκλατζη

Επίσης, τους έδωσε αθλητικές εφημερίδες τις οποίες είχαν προμηθευτεί οι συνεργάτες του από την Ελλάδα, ανάμεσα τους και όλες που υποστηρίζουν την ΑΕΚ, μια και είναι γνωστό ότι ο Δημήτρης Κούκλατζης είναι φανατικός οπαδός της. Αυτός πάντως σίγουρα θα στενοχωρέθηκε, μαθαίνοντας ότι η αγαπημένη του ομάδα έχασε στοιν τελικό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ με 2-0.

Αμέσως μετά την συνάντηση δήλωσε στους Έλληνες και Τούρκους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τις φυλακές της Αδριανούπολης: «Μετέφερα στους δυο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου Έθνους. Τους μετέφερα, την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που με το Ψήφισμά του ζητά, με ομοφωνία όλων των πολιτικών του δυνάμεων, την άμεση απελευθέρωσή τους.

Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκή προτεραιότητας. Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν Ευρωπαϊκά Σύνορα. Είναι Ευρωπαίοι Πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από τις 22 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, πρώτος, είχε θέσει το θέμα της άμεσης απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών. Στον Άγγελο και στον Δημήτρη όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωση τους. Την επιστροφή στα σπίτια τους. Στους δικούς τους ανθρώπους».

Επίσκεψη στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Αδριανούπολης

και συνάντηση με την ελληνίδα Πρόξενο

Αμέσως μετά και συνοδευόμενος από τον κ.Δημοσχάκη, επισκέφθηκαν τον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Αδριανούπολης, προκειμένου να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν για τους δυο στρατιωτικούς μας. Ακολούθησε συνάντηση με την ελληνίδα Πρόξενο στην Αδριανούπολη κ.Θεοχαρίδου, η οποία ενημέρωσε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αποφυλάκισης των αιχμαλώτων συμπατριωτών μας  στρατιωτικών και τις επόμενες κινήσεις που προγραμματίζονται να γίνουν σε διπλωματικό και νομικό (από τους Τούρκους δικηγόρους που έχουν αναλάβει)επίπεδο.

Συνάντηση με τους γονείς Κούκλατζη και

τηλεφώνημα στους γονείς του Μητρετώδη

Στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ορεστιάδα και επισκέφθηκαν το σπίτι του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, όπου συναντήθηκαν με τους γονείς του Νίκο και Σοφία. Ο κ.Κεφαλογιάννης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που βρήκε τον γιό τους, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το υψηλό φρόνημα του παιδιού τους και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία τον βρήκε, τους μετέφερε κάποιες κουβέντες που είπαν και ευχήθηκε σύντομα να λήξει αυτή η τεράστια περιπέτεια και ο “γολγοθάς” που περνούν.

 

Επίσης, αποχωρώντας από την οικία της οικογένειας Κούκλατζη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς του Άγγελου Μητρετώδη που βρίσκονται στην Καστοριά και τους ενημέρωσε επίσης για την συνάντηση με τον γιο τους Άγγελο, όσα διαπίστωσε για την κατάσταση του και αυτά που του ζήτησε αυτός να μεταφέρει  στον πατέρα και την μητέρα του.

Πριν αποχωρήσει από την Ορεστιάδα, βρέθηκε και στο δημαρχείο της πόλης, για συνάντηση με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, από τον οποίο και ενημερώθηκε για θέματα και προβλήματα του δήμου και της περιοχής του βορείου Έβρου.