“Μετάθεση” των δύο στρατιωτικών στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας. Βγαίνουν απ’ τη φυλακή;

“Μετάθεση” των δύο στρατιωτικών στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας. Βγαίνουν απ’ τη φυλακή;

Με μια κίνηση που στόχο έχει να δημιουργήσει τις προύποθέσεις ώστε οι δυο αιχμάλωτοι στρατιωτικοί μας να βγουν απ’ τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, αποφασίστηκε πριν λίγο από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), η μετάθεση τους στην διπλωματική αντιπροσωπεία της Αγκυρας, στην εκεί ελληνική πρεσβεία δηλαδή.

Οπως είχε προαναγγείλει προ ημερών ο Πάνος Καμμένος, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης που κρατούνται στις φυλακές, θα λάβουν αποζημίωση αποστολής εξωτερικού, κάτι που θα συμβεί μεταθέτοντας τους δύο στρατιωτικούς σε «αποστολή εξωτερικού» και ειδικότερα στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας.

Με την κίνηση αυτή, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης θα θεωρούνται πλέον «διπλωματικοί υπάλληλοι», θα αποκτήσουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και θα μπορέσει να ζητηθεί η αποφυλάκιση τους μέχρι να γίνει η δίκη τους.

Αν πάντως η συγκεκριμένη κίνηση φέρει αποτελέσματα, αυτόματα γεννάται το ερώτημα γιατί τόσον καιρό η λύση αυτή δεν είχε χρησιμοποιηθεί, ώστε να μην ξεπεράσουμε τις 75 ημέρες κράτησης των δύο παλικαριών μας στις τουρκικές φυλακές.

Πηγή: thetoc.gr