Ταλαιπωρία για 80χρονη με το λεωφορείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα Μαράσια Ορεστιάδας

Ταλαιπωρία για 80χρονη με το λεωφορείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα Μαράσια Ορεστιάδας

Ένα απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη χθες το απόγευμα στο δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Αλεξανδρούπολη προς Ορμένιο, το οποίο  λόγω επισκευών στη γραμμή στην περιοχή του Πυθίου πραγματοποιείται εδώ και δυο μήνες με λεωφορεία, σε βάρος μιας 80χρονης από το χωριό Μαράσια Ορεστιάδας, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε όλη την περιοχή του Τριγώνου.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο περιστατικό σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας, ήρθε να αναδείξει ένα πρόβλημα που υφίσταται όσον καιρό τα δρομολόγια του τρένου διεξάγονται με λεωφορεία. Όπως λοιπόν μας ενημερώνει ο φίλος Σάκης Τσομπανίδης από τον Δίλοφο, ο οποίος αγωνίζεται να αναδείξει να να δώσει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής του, η συγκεκριμένη γριούλα που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας τόσο με την όραση της όσο και με το περπάτημα μια και δυσκολεύεται να κινηθεί. ανέβηκε από την Ορεστιάδα με προορισμό το χωριό Μαράσια.
Ο οδηγός του λεωφορείου και ο ελεγκτής, αρνήθηκαν να την αποβιβάσουν μέσα στο χωριό Μαράσια και την ενημέρωσαν ορθά κοφτά πως έχει δυο επιλογές!!!


1) Η πρώτη ήταν να την αποβιβάσουν στην έξοδο του κάθετου άξονα, μετά τη γέφυρα, με την απόσταση από εκεί μέχρι το χωριό Μαράσια να είναι 3 χιλιόμετρα.
2) Και η δεύτερη επιλογή, ήταν αν ήθελε να αποβιβαστεί στο χωριό Καστανιές. Αυτό τελικά αποφάσισε η ταλαιπωρημένη γριούλα και φυσικά από εκεί είτε έπρεπε να πάρει ταξί, είτε να πάει κάποιος συγχωριανός της με αυτοκίνητο για να την μεταφέρει στα Μαράσια.
Να επισημάνουμε επίσης, ότι αρνήθηκαν  να της κόψουν εισιτήριο για τα Μαράσια, αν και τόσο το χωριό αυτό που βρίσκεται μια “ανάσα” από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως και ο Δίλοφος, ενώ έχουν στάσεις του ΟΣΕ, τα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται τώρα δεν περνούν από τα δύο αυτά χωριά του Τριγώνου.

Κι ύστερα κάποιοι καρεκλοκένταυροι και οι τοπικοί υποστηρικτές τους ,ψάχνουν γιατί ερημώνει ο βόρειος Έβρος και γενικότερα όλη η ύπαιθρος του ακριτικού μας νομού.