Σοβαρό πρόβλημα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς

Σοβαρό πρόβλημα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εδώ και τέσσερις ημέρες, μετά την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα που λειτουργούσε μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και να μην αφήσει ούτε έν ΑΤΜ εξυπηρέτησης των περίπου 2.000 εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών.

Στα πλαίσια των περικοπών και της μείωσης λειτουργικού κόστους, η Τράπεζα Πειραιώς είχε ενημερώσει από καιρό για την πρόθεση της να σταματήσει την λειτουργία του υποκαταστήματος, όπου δούλευαν συνολικά 3 υπάλληλοι και εξυπηρετούσαν τις εκατοντάδες υπαλλήλους, δηλαδή ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, τους ασθενείς, τους συνοδούς και τους επισκέπτες. Εκεί μπορούσαν να κατατίθενται με ασφάλεια τα χρήματα που συγκεντρώνονταν στο ταμείο του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και στο κυλικείο.

Τώρα δημιουργείται πρόβλημα με την λειτουργία όλων αυτών, αφού θα είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τα χρήματα σε τραπεζικά καταστήματα της πόλης με ειδική χρηματαποστολή, με τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Επίσης, η απουσία έστω και ενός ΑΤΜ της Πειραιώς ή άλλης τράπεζας, δεν επιτρέπει σε συνοδούς ή ασθενείς που πρέπει να καταβάλλουν κάποια χρήματα, αν δεν τα έχουν μαζί τους, να εξυπηρετηθούν μέσα στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να μεταβούν στην πόλη για να τα βγάλουν από ΑΤΜ και να επιστρέψουν.

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, αλλά ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Δημήτρης Αδαμίδης δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται και να δώσει άμεση λύση, βρίσκοντας κάποιο τρόπο σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους της τράπεζας Πειραιώς ή κάποιας άλλης. Ο ίδιος υποστηρίζει πως θα κινηθεί η κανονική διαδικασία, με την διενέργεια δηλαδή διαγωνισμού για την τοποθέτηση ΑΤΜ κάποιας τράπεζας. Αυτό όμως μπορεί να τραβήξει χρονικά μέχρι και 6 μήνες και εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, πόσο σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται στην κανονικότητα(μια και αρέσει η λέξη αυτή στους “συντρόφους” του κ.Διοικητή και την χρησιμοποιούν τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ) της λειτουργίας του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Όσο για την τήρηση της νομιμότητας που επικαλείται, αύριο το Evros-news.gr θα έχει μια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, περίπτωσης που αυτή δεν φαίνεται να τηρήθηκε και γι’ αυτό υπάρχουν ήδη κάποιες εξελίξεις.