ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Βούτσης και ο”σύντροφος” Λαμπάκης που εκλιπαρεί για συναντήσεις, ο “αγχωμένος” Παντελίδης και οι Μάλαμας, Πουρλιοτόπουλος

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Βούτσης και ο”σύντροφος” Λαμπάκης που εκλιπαρεί για συναντήσεις, ο “αγχωμένος” Παντελίδης και οι Μάλαμας, Πουρλιοτόπουλος

Όλη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, βρέθηκε  τελικά τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, μετά και το πέρασμα από εδώ του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος ήρθε στην πόλη ερχόμενος οδικώς από την Αδριανούπολη, όπου επισκέφθηκε τους δυο αιχμάλωτους και φυλακισμένους στρατιωτικούς μας. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Λευτέρης Αυγενάκης προηγήθηκαν. Ο κ.Βούτσης “πέταξε” από εδώ για Αθήνα και με την ευκαιρία έδωσε και συνέντευξη Τύπου για όσα συνέβησαν στην Αδριανούπολη.

Στο αεροδρόμιο, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, τον υποδέχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο φίλος μου ο Σπύρος Δέδογλου που μάλιστα τον αποκάλεσε στο facebook και “σύντροφο” (ο Βούτσης δεν θυμάμαι να ήταν στο ΠΑΣΟΚ παλαιότερα πάντως) και ο Μενέλαος Μαλτέζος. Αυτούς τουλάχιστον βλέπω στη φωτογραφία.

Να έβλεπε και τον “σύντροφο” Βαγγέλη Λαμπάκη

Προφανώς δεν είχε καθόλου χρόνο ο Πρόεδρος της Βουλής και γι’ αυτό δεν έκανε μια βόλτα στην Αλεξαδνρούπολη ή δεν συναντήθηκε με κάποιον από τους θεσμικούς εκπροσώπους της πόλης. Με τον “σύντροφο” Βαγγέλη Λαμπάκη για παράδειγμα, αφού όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης πρόσφατα στον Δημήτρη Κολιό: “Υπήρξα αριστερός και ανήκα στο ΑΑΣΠΕ”.

Απ’ ότι μου είπαν, πρόκειται για μια Μαοϊκή οργάνωση που κυριαρχούσε τα χρόνια της μεταπολίτευσης και στα πανεπιστήμια. Αυτά βέβαια στα φοιτητικά χρόνια του δημάρχου. Μου έχουν μάλιστα διηγηθεί μια ενδιαφέρουσα ιστορία για εκείνα τα χρόνια, που αφορά έναν επίσης θεσμικό του νομού, που τώρα είναι προσωρινά εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ο Λαμπάκης λοιπόν είχε… απαιτήσει από τους “συντρόφους” του φοιτητές, να τον διαγράψουν από τον σύλλογο Αλεξανδρουπολιτών φοιτητών, γιατί ανήκε στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (με την ευκαιρία συγχαρητήρια στα παιδιά της για μια ακόμη πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές) και ήταν ο μοναδικός… δεξιός μέσα στην συντριπτική πλειοψηφία των αριστερών Αλεξανδρουπολιτών φοιτητών. Που είχαν επικεφαλής τον Μαοϊκό Λαμπάκη. Τόσο πολύ… μισούσε τους δεξιούς, που ήταν μάλιστα και συμπολίτες του.  Από τότε δεν… χώνευε τον συγκεκριμένο αι αυτό εξηγεί πολλά για την συμπεριφορά του.

Ο “ασυμβίβαστος” εκλιπαρεί για συναντήσεις

Μια και πιάσαμε τον φίλο μου τον Βαγγέλη Λαμπάκη, μαθαίνω ότι αυτός ο “ασυμβίβαστος” που έβγαινε και δήλωνε στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση πως αν θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον συναντήσει ξέρει που θα τον βρει, στο δημαρχείο, σχεδον… εκλιπαρούσε τηλεφωνικά για μια συνάντηση μαζί του την περασμένη Δευτέρα.

Κι ο Πρόεδρος επειδή είναι.,. μεγάλη καρδιά, άσχετα αν λένε διάφορα για τους Μητσοτάκηδες (αρκετά όχι άδικα, ιδιαίτερα για τη Ντόρα), δέχθηκε να τον δει για λίγα λεπτά στο SOHO, εκεί που είχε πάει για καφέ. Μάλιστα ο δήμαρχος έφτασε… τρέχοντας για να μιλήσει με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Οι λεκτικές… μαγκιές γρήγορα ξεχάστηκαν.

Μαθαίνω επίσης, πως κάτι παρόμοιο γίνεται τις τελευταίες ημέρες και με τον Αμερικανό Πρέσβη. Μετά την τεράστια και επικίνδυνη “πατάτα” που έκανε πριν λίγες μέρες και είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί επ αόριστον η επίσκεψη του Τζέφρυ Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη, έχει βάλει “λυτούς και δεμένους” ζητώντας μια συνάντηση μαζί του. Μέχρι τώρα όμως δεν πήρε απάντηση.

“Αγχώθηκε” ο Παντελίδης και αυξάνει το… τάξιμο

Μια και μιλάμε για τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, το “δεξί χέρι” και στενότατος συνεργάτης του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης, φαίνεται ότι… ζορίζεται πολύ τελευταία. Εκεί που νόμιζε ότι θα κάνουν… περίπατο στις εκλογές της ΕΠΣ Έβρου με την παράταξη του Παντελή Χατζημαρινάκη όπου είναι υποψήφιος και έχουν την στήριξη του ΠΑΟΚ, η… ενεργοποίηση Μελισσανίδη και ΑΕΚ, μπέρδεψε τα πράγματα.

Ο Παντελίδης λοιπόν ως εκπρόσωπος της κίνησης στο νότιο Έβρο, άρχισε αυτές τις μέρες τα συνεχή τηλεφωνήματα και τις συναντήσεις με προέδρους ή εκπροσώπους ποδοσφαιρικών σωματείων. Ζητώντας τους να παραμείνουν σταθεροί υπέρ της δικής του παράταξης για την διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου. Κι επειδή τα λόγια δεν αρκούν, άρχισε μου λένε και το… τάξιμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν εννοώ ότι κάνει κάτι παράνομο ή μεμπτό. Απλά υπόσχεται ότι με τον Χατζημαρινάκη και αυτόν στη διοίκηση, επειδή θα έχουν άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Γραμμένο, που επίσης είναι της πλευράς ΠΑΟΚ, θα παίρνουν στην ώρα τους την επιχορήγηση και μπορεί αυτή να είναι κιαι αυξημένη. Όχι κάτι άλλο, να το ξεκαθαρίσω. Άλλωστε ο Παντελίδης και ως παλιός… εφοριακός, είναι φυσικό να πηγαίνει πάντα με τη νομιμότητα. Αλλοίμονο.

Στον βόρειο Έβρο οι Τεβεκέλης-Πουρλιτόπουλος

Αν στο νότιο Έβρο χειρίζεται το θέμα ο Παντελίδης, στον βόρειο Έβρο ο ΠΑΟΚ έστειλε για… ενισχύσεις στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που είναι ο άνθρωπος του και έχει… τρελάνει στα τηλέφωνα τους εκπροσώπους των ομάδων, τοπυς Μάλαμα Τεβεκέλη και Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο. Οι δυο τους βρίσκονται επίσης από χθες στην περιοχή, κάνουν συναντήσεις και συζητήσεις και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει συνέχεια το… θερμόμετρο της αντιπαράθεσης για την τελική επικράτηση στις εκλογές της ΕΠΣ Έβρου σε λίγες ημέρες.

Να δημιουργήσει πολλά προβλήματα

Κι επειδή μπορεί να κάνω σκληρή κριτική στον δήμαρχο Λαμπάκη, αλλά δεν θέλω να υπάρξουν και τάσεις… διάλυσης στην δημοτική του παράταξη, ας προσέξει γιατί οι εκλογές της ΕΠΣ Έβρου και οι θέσεις που παίρνουν διάφοροι Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι υπέρ της μιας ή της άλλης κίνησης, μπορεί να του δημιουργήσουν πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Εγώ τον προειδοποιώ, γιατί οι… συγκρούσεις δεν είναι μόνο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ αλλά και ανάμεσα σε δικούς του ανθρώπους.

 

Εκείνη η δημοσκόπηση τί απέγινε;

Κάνω μια ερώτηση και θα επανέλθω προσεχώς. Τί απέγινε τελικά η δημοσκόπηση που ΔΕΝ έκανε η KAΠA RESEARCH αλλα κάποια άλλη εταιρεία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης;;;

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*