Διδυμότειχο: Πολλά παράπονα για οργανωτικά προβλήματα στον φετινό 3ο Αγώνα ΚΑΣΤΡΟΥ

Διδυμότειχο: Πολλά παράπονα για οργανωτικά προβλήματα στον φετινό 3ο Αγώνα ΚΑΣΤΡΟΥ

Πολλά παράπονα για οργανωτικά προβλήματα και ελλείψεις στον φετινό 3ο Αγώνα ΚΑΣΤΡΟΥ του Διδυμοτείχου, υπήρξαν τις μέρες που πέρασαν από την περασμένη Κυριακή 13 Μαίου, όταν και διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ο συγκεκριμένος αγώνας, ο οποίος στο ξεκίνημα του το 2016 όλοι φιλοδοξούσαν να γίνει θεσμός. 

Αν και οι συμμετοχές έφτασαν περίπου στις 1500, με αθλητές όλων των ηλικιών και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αρκετών από τους συμμετέχοντες στην διεξαγωγή του αγώνα, τα οργανωτικά προβλήματα ήταν κάτι παραπάνω από φανερά. Είναι χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις που έγιναν και ανέφεραν κάποια από αυτά:

  1. Πρώτος αγώνας (μικρός μαραθώνιος): …ανοργάνωτος, δεν υπήρχε καταγραφή κατάταξης, είμασταν λίγο χύμα αλλά ήταν πρώτος και δικαιολογείται. Στην εγγραφή δεν ήρθε ποτέ το e-mail επιβεβαίωσης.
  2. Δεύτερος αγώνας: …καλύτερα οργανωμένος, με άτομα σε κάθε στενό, καταγραφή κατάταξης …ένα σωστό βήμα! Αν και στην εγγραφή δεν ήρθε ποτέ το e-mail επιβεβαίωσης
  3. Τρίτος αγώνας: πολύ ανοργάνωτος, καταγραφή κατάταξης …ίσως, έγγραφο συμμετοχής…αν το ζητήσεις (ξεχνούσαν να το δώσουν σε κάποιους – μαζί και σε μένα), το “μετάλλιο συμμετοχής” τα ίδια ..μου έδωσαν το χαρτί το άλλο το ζήτησα.
  4. Αυτοκίνητα πήγαιναν να χωθούν από στενά που δεν εποπτεύονταν ….μηχανάκια περνούσαν, έδωσαν το τελικό “οκ” για να περάσουν αυτοκίνητα, ενώ καμια 10αριά άτομα δεν είχαν τερματίσει.
  5. Τελειώνω τον αγώνα …δώσαμε το “τέρμα” μας εγώ και ένα άλλο παιδί, χώνονται 4-5 φωτογράφοι βγάζουν φωτογραφίες …πάω να πέσω σε 2-3(ήταν ακριβώς μπροστά) …αμφιβάλλω αν σημείωσαν τον χρόνο μου, ποιός ξέρει ..θα δείξει.
  6. Η εγγραφή στην σελίδα δεν υπήρχε, ενώ της κοπέλας μου υπήρχε (μαζί τις κάναμε και τις έκανα εγώ και τις δύο) – e-mail επιβεβαίωσης δεν ήρθε ποτέ.
  7. Έκανα εγγραφή ΞΑΝΑ εκεί, μπανάνες δεν υπήρχαν στον τερματισμό, νερά δεν υπήρχαν – Στον δεύτερο και τον τρίτο αγώνα είχαν ΚΑΙ μπανάνες, ΚΑΙ χυμοί ΚΑΙ νερά – Απαράδεκτος ο φετινός αγώνας.. 1 βήμα μπρος(ο δεύτερος), 2 βήματα πίσω ο τρίτος.
  8. Υ.Γ. Για να μη μιλήσουμε για λεπτομέρειες, όπως το χαρτί συμμετοχής, απο χαρτονάκι έγχρωμο πήγαμε σε ασπρόμαυρο χαρτί και το μετάλλιο συμμετοχής έπεσε αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, η οργάνωση είναι το θέμα που δεν υπήρχε φέτος.

Ο δήμος Διδυμοτείχου πήρε φέτος την ευθύνη διοργάνωσης από τον Στρατό

Σ’υμφωνα με πληροφορίες μας, πέρισυ και πρόπερσι την ευθύνη διοργάνωσης την είχε η 16η Μεραρχία η οποία και επί ημερών του διοικητή της κ.Λαλούση ξεκίνησε τη διοργάνωση. Από φέτος την κύρια ευθύνη πήρε ο Δήμος Διδυμοτείχου.

 

ΣΧΟΛΙΟ Evros-news.gr: Πέρα από όλα αυτά, είναι ενδεικτικό και μας δημιούργησε άσχημη εντύπωση το γεγονός ότι ο απολογισμός για τον 3ο Αγώνα Κάστρου Διδυμοτείχου δεν έγινε τόσες μέρες με ανακοίνωση από τον δήμο της πόλης, αλλά ήρθε χθες με ανακοίνωση από τον… Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Του οποίου κάποιοι άνθρωποι βοήθησαν σημαντικά στην διοργάνωση, με πρώτο και καλύτερο τον πολύπειρο σε παρόμοιες εκδηλώσεις Κώστα Πατερόπουλο, ο οποίος έδωσε και την ψυχή του άλλη μια φορά και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Επισημαίνουμε απλά πως και στο επικοινωνιακό κομμάτι, ήταν τεράστια η έλλειψη ενημέρωσης από τον δήμο Διδυμοτείχου, που έχει και την μεγάλη ευθύνη για την έλλειψη οργάνωσης.