ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στο σκαμνί ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης για απ’ ευθείας αναθέσεις!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στο σκαμνί ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης για απ’ ευθείας αναθέσεις!!!

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, αναμένεται να καθήσει την ερχόμενη Τρόιτη 22 Μαίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, κατηγορούμενος για απ’ ευθείας ανάθεση μελέτης με σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος.

Σύμφωνα με το από ΑΒΜ Γ 2017/40 κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας και την σχετική δικογραφία, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας διώκεται και θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, για παράβαση των άρθρων 1,12,26 παρ.1α , 27 παρ. 1, 46 παρ. 1 α, 259 του Ποινικού Κώδικα για απευθείας ανάθεση μελέτης στον Τσανακτσίδη Ελευθέριο με την υπ’ αριθμ. 23388/2017 απόφασή του, με σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος.
Το ως άνω χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος εκτελούσε χρέη Δημάρχου. Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για την δικάσιμο της 22.05.2018.
Όπως φαίνεται μάλιστα και στο Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το 15ο Πρακτικό Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ορεστιάδας της 15ης Μαΐου 2018, με ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 86/2018: “Έγκριση νομικής υποστήριξης του Δημάρχου Ορεστιάδας, Βασιλείου Μαυρίδη του Ιορδάνη, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας κατά τη δικάσιμο της 22.05.2018 ή σε οποιαδήποτε μετ’ αναβολή δικάσιμο”, αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση.
Οι κατηγορίες κατά του δημάρχου της Ορεστιάδας είναι σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά θα καθίσει κανονικά στο σκαμνί του δικαστηρίου κατηγορούμενος ότι υπέγραψε την απ’ ευθείας ανάθεση με σκοπό να προσποριστει παράνομο όφελος. Προφανώς και δεν λέει κανείς ότι είναι ένοχος, αφού μέχρι να διεξαχθεί η δίκη και να βγει η απόφαση, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Όμως η παραπομπή του σε δίκη με αυτή την κατηγορία, σίγουρα είναι μια είδηση που προκαλεί αίσθηση.