Δεύτερη συνάντηση Μητροπολίτη Αμφιλόχιου με τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Το ηθικό μας είναι ακμαίο»

Δεύτερη συνάντηση Μητροπολίτη Αμφιλόχιου με τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Το ηθικό μας είναι ακμαίο»

Για δεύτερη φορά συνάντησε τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στη φυλακή της Αδριανούπολης, ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος.

Η συνάντηση τους κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και οι δύο στρατιωτικοί του είπαν πως ηθικό τους παραμένει ακμαίο, παρά την παρατεταμένη κράτηση, χωρίς καν την απαγγελία κατηγορητηρίου. Η ώρα τους περνά  κυρίως διαβάζοντας.

Ο Σεβασμιότατος Αμφιλόχιος για πρώτη φορά τους επισκέφθηκε το Πάσχα με ειδική άδεια της τουρκικής κυβέρνησης που εξασφάλισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τότε μάλιστα τους κοινώνησε, ενώ ήταν ο πρώτος εκτός από τους γονείς τους που επισκέφθηκε τα δυο παλικάρια μας στη φυλακή.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, από την πλευρά του, παρέθεσε γεύμα επ’ αφορμή του Ραμαζανίου των μουσουλμάνων σε θρησκευτικούς παράγοντες της Αδριανούπολης.

Κάλεσμα για το γεύμα έλαβε και ο δημοτικός υπάλληλος που είχε περάσει παράνομα τα σύνορα με εκσκαπτικό μηχάνημα. Ο υπάλληλος έδωσε το παρών με την οικογένειά του και περιέγραψε τον τρόπο που του φέρθηκαν οι ελληνικές αρχές: «σαν μουσαφίρη», έλεγε.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*