Ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής που έζησε στο Γουέμπλεϊ την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας απ’ την Τσέλσι

Ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής που έζησε στο Γουέμπλεϊ την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας απ’ την Τσέλσι

Ένας Εβρίτης ποδοσφαιριστής, έζησε χθες βράδι από κοντά στο Γουέμπλεϊ την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας από την Τσέλσι, η οποία νίκησε με 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον μεγάλο φετινό τελικό της διοργάνωσης.

Ο τελικός που διεξήχθη, όπως κάθε χρόνο, στο “ναό του ποδοσφαίρου”, το Γουέμπλεϊ, συνέπ[εσε μάλιστα σε μια ημέρα που στο Λονδίνο επικρατούσεη φρενίτιδα από τον πριγκιπικό γάμο του Χάρι με την Μέγκαν Σταρκλ, που θεωρείται το κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

Την τύχη να παρακολουθήσει τον τελικό μέσα από την εξέδρα στο Γουέμπλεϊ είχε και ένας Εβρίτης ποδοσφαιριστής,  που παίζει μπάλα τα τελευταία δύο χρόνια στην Αγγλία. Ο παλιός παίκτης Ορέστη, Έβρου Σουφλίου και Θράκης Αλεξανδρούπολης, ο Σάκης Λαμπερνάκης. Μάλιστα, διαθέτει και ένα άλλο προνόμιο, καθώς είναι πιθανότατα ο μόνος Εβρίτης και μάλλον και Θρακιώτης (και αν δεν είναι, δεκτή κάθε διόρθωση) που έχει αγωνιστεί στην διοργάνωση του FA Cup.

Συγκεκριμένα, ο Λαμπερνάκης στις αρχές της περσινής σεζόν είχε αγωνιστεί με την φανέλα της Λούτον κόντρα στην Πιτερμποροου Γιουνάιτεντ και έτσι μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έγραψε συμμετοχή στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, όπως είναι αυτός του Κυπέλλου Αγγλίας. Έχοντας και αυτήν την ιδιότητα, κυρίως όμως εκείνη του φιλάθλου, έσπευσε να πάρει εισιτήριο και να πάει απόψε στον τελικό.

Μάλιστα, είναι από αυτούς που έφυγαν ευχαριστημένοι από το γήπεδο, αφού πήγε σε αυτό παρόλο που ήταν άρρωστος και μάλιστα με πυρετό, αλλά δεν έκρυψε στο ThrakiSportS πριν από την έναρξη του αγώνα ότι υποστήριζε στον τελικό την λονδρέζικη ομάδα της Τσέλσι, που ήταν και εκείνη που τελικά σήκωσε το τρόπαιο.

Πηγή: thrakisports.gr