Το 3ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Διδυμότειχο

Το 3ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Διδυμότειχο

Το 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2018 διοργανώνεται το τριήμερο 25-28/5/2018 με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Πνεύματος.


Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: “Μετά από ώριμη σκέψη και για να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες δυνατά παιχνίδια, αποφασίσαμε το τουρνουά να παιχθεί σε ένα ενιαίο γκρουπ με την εφαρμογή του επιταχυνόμενου συστήματος κληρώσεων «accelerated Swiss».

Το παραπάνω σύστημα εφαρμόζεται όταν υπάρχει αναντιστοιχία στον αριθμό γύρων και συμμετοχών (σε μας αναμένονται πάνω από 120 άτομα και οι γύροι είναι επτά), καθώς επίσης και όταν το φάσμα δυναμικότητας των παικτών είναι πολύ μεγάλο.

Τηρουμένων των αναλογιών, το παράβολο συμμετοχής ορίζεται ενιαίο στα 15 ευρώ, ενώ για τη δεύτερη συμμετοχή από την ίδια οικογένεια το παράβολο θα είναι 10 ευρώ. Θα ακολουθήσει η δημοσίευση της τελικής προκήρυξης.
Ταυτόχρονα με το κύριο τουρνουά θα τρέχει και ένα δεύτερο αβαθμολόγητο για τα μικρά παιδιά χωρίς εμπειρία αγώνων.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ – ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ”.

Χθες σε γιορτινή ατμόσφαιρα έγινε το τελευταίο μάθημα της σκακιστικής χρονιάς και ήταν υπαίθριο με γιγαντιαία σκακιέρα που στήθηκε στον προαύλιο χώρου του δημαρχείου Διδυμοτείχου. Από εκεί πέρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημητρης Πέτροβιτς μαζί με τον Περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Βενετίδη και παρ’ ότι δεν είναι μέλη της σκακιστικής ομάδας Διδυμοτείχου βρέθηκαν κοντά στα πολλά παιδιά που ασχολούνται και υποσχέθηκε πως αν τα καταφέρει θα βρεθεί  και στο μεγάλο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή.