Αδιαφορία δήμου Σαμοθράκης, Περιφέρειας για την παρουσία Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στο νησί

Αδιαφορία δήμου Σαμοθράκης, Περιφέρειας για την παρουσία Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στο νησί

Κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες της Ρουμανίας, αλλά και δημοσιογράφοι μεταξύ των οποίων και κάποιοι από σημαντικά τηλεοπτικά δίκτυα της βαλκανικής χώρας, θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην Σαμοθράκη με ενέργειες επιχειρηματιών του νησιού.

Στόχος να το γνωρίσουν και να το προβάλλουν στην πατρίδα τους και αυτό να φέρει σημαντικό αριθμό τουριστών. Οι Ρουμάνοι άλλωστε δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το “νησί της Νίκης” τα τελευταία χρόνια, η παρουσία τους στην περιοχή μας αυξάνεται συνέχεια, αλλά δυστυχώς από την ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία απουσιάζει παντελώς οη συμπαράσταση και στήριξη του δήμου Σαμοθράκης και φυσικά της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη. 

Η συγκεκριμένη επίσκεψη “έκλεισε” κατά τη διάρκεια της έκθεσης τουρισμού που έγινε στο Βουκουρέστι. Πρόκειται για τον ερχομό 30 Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων με τουριστικό λεωφορείο, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν  στη Σαμοθράκη από την Τετάρτη 23 έως Παρασκευή 25 Μαΐου  για να γνωρίσουν τη φύση ,την ιστορία , τον πολιτισμό , τη σύγχρονη ζωή της

Η προσδοκία είναι να γίνουν, με την επιστροφή στη χώρα τους , οι καλύτεροι πρεσβευτές του νησιού. Μέχρι τώρα, η μοναδική στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήρθε από την SAOS Ferries, η οποία ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την δωρεάν μεταφορά από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη και αντίστροφα, των ατόμων και του λεωφορείου τους.

Ο δήμος Σαμοθράκης με τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα και τον υπεύθυνο της επιτροπής τουρισμού που είναι ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Παππάς, δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον να πληροφορηθούν έστω τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης επίσκεψης. Καλά, για προγραμματισμό κάποιας εκδήλωσης και κάλυψης έστω κάποιου μέρους των εξόδων με παράθεση μιας μικρής δεξίωσης, δεν γίνεται λόγος. Οι άνθρωποι… ζουν στον κόσμο τους και την… αριστερή ιδεολογία τους. Εδώ δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν ακόμα, 8 μήνες μετά την καταστροφική θεομηνία, την λειτουργία του νησιού, θα σκεφθούν ενέργειες για την τουριστική του προβολή; Αυτά είναι… ψιλά γράμματα.

Τα ίδια ισχύουν και για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον υπεύθυνο τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη. Άλλωστε οι Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι στην Σαμοθράκη έρχονται και όχι στην… αγαπημένη του Θάσο για να ασχοληθεί και να τρέξει για διοργάνωση κάποιας ενημέρωσης ή εκδήλωσης.