Έτοιμη για συμφωνία η Κυβέρνηση με την Eldorado Gold στη Χαλκιδική. Ανησυχία στη Θράκη

Έτοιμη για συμφωνία η Κυβέρνηση με την Eldorado Gold στη Χαλκιδική. Ανησυχία στη Θράκη

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με την Eldorado Gold μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στο πνεύμα της απόφασης της διαιτησίας που εκδόθηκε πρόσφατα, επεσήμαε ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των τριών σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, σε σχέση με την επένδυση της EldoradoGold, στη Χαλκιδική. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει το υπουργείο, «το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα το ΥΠΕΝ, υποχρεούται να διασφαλίσει ότι τελικά θα παραχθεί καθαρός χρυσός, άργυρος και χαλκός, τηρώντας απαρέγκλιτα συγκεκριμένες δεσμεύσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και τους περιορισμούς που επιβάλλει η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία και η Απόφαση Εγκρίσεως Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)».

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, ο διάλογος με την εταιρεία διεξάγεται σε εποικοδομητικό κλίμα. Εξέλιξη που μπορεί να παίξει ρόλο μελλοντικά δυστυχώς και στην περιοχή μας, με τις γνωστές βλέψεις της εταιρείας στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης και τις Σάππες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ