Βαρβιτσιώτης: Να αυξήσουμε την επιτήρηση των συνόρων μας στον Έβρο

Βαρβιτσιώτης: Να αυξήσουμε την επιτήρηση των συνόρων μας στον Έβρο

“Οφείλουμε να αυξήσουμε την επιτήρηση των συνόρων μας στον Έβρο”, δήλωσε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM” για την αντιμετώπιση της αύξησης των προσφυγικών ροών μέσω του Έβρου.

“Ο Έβρος υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια η βασική πύλη εισόδου. Έκλεισε όταν φτιάχτηκε ο φράκτης και αυξήθηκαν τα μέτρα επιτήρησής του”, είπε, παρατηρώντας ότι “η αύξηση των ροών συμπίπτει χρονικά με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έγινε ακριβώς την ίδια περίοδο”.

“Υπάρχει ένα θέμα αύξησης της επιτήρησης των συνόρων μας και οφείλουμε να αυξήσουμε την επιτήρηση των συνόρων μας στην περιοχή. Έχουμε μία πολύ συγκεκριμένη άποψη για τα θέματα της μετανάστευσης, δεν θεωρούμε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνεται τόπος διαμονής ή πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οποιονδήποτε θέλει να περάσει”, επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία σημείωσε πως “ακόμη δεν έχει απαντηθεί πώς βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι εκεί πέρα, με ποιαν αποστολή, ποιον ρόλο”. “Δεν έχει γίνει καμία έρευνα από τις ελληνικές Αρχές, έχουμε χάσει δύο ανθρώπους, βρίσκονται φυλακισμένοι χωρίς να έχει απαγγελθεί κατηγορία στις τουρκικές φυλακές, δύο στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και καμία ελληνική Αρχή δεν έχει απασχοληθεί πώς έγινε αυτό, ούτε το στρατοδικείο, ούτε κάποιος εισαγγελέας δεν έχει διατάξει μία έρευνα”, διευκρίνισε.

Πηγή: dikaiologitika.gr