Τρεις απ’ ευθείας αναθέσεις 48.236 ευρώ του δημάρχου Ορεστιάδας Β. Μαυρίδη σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης

Τρεις απ’ ευθείας αναθέσεις 48.236 ευρώ του δημάρχου Ορεστιάδας Β. Μαυρίδη σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης αθωώθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, όπου δικάστηκε για απ’ ευθείας ανάθεση μελέτης με σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος, αλλά οι απ’ ευθείας αναθέσεις στον δήμο της Ορεστιάδας φαίνεται πως είναι συνηθισμένη πρακτική.

Ο κ.Μαυρίδης, όπως και όλοι οι συνάδερφοι του δήμαρχοι, έχουν πάντως το δικαίωμα να κάνουν απ’ ευθείας αναθέσεις, όταν το ποσό δεν ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ. Κι αυτό θεωρείται και είναι νόμιμο. Αρκετοί δήμαρχοι προτιμούν βέβαια να κάνουν διαγωνισμούς, αλλά και όσοι λειτουργούν με απ’ ευθείας αναθέσεις δεν σημαίνει ότι παρανομούν. Εδώ βέβαια μπορεί να αρχίσει η κουβέντα, αν ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, αλλά φαίνεται ότι ο δήμαρχος της Ορεστιάδας συμφωνεί με την περίφημη άποψη και δήλωση του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, με τον οποίο άλλωστε ανήκουν στο ίδιο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία(που θέλει και να ξανακυβερνήσει) και είχε πει το περίφημο: “Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”.

Γι’ αυτό και ο Βασίλης Μαυρίδης, που μετά την χθεσινή αθώωση του απ’ το δικαστήριο της Ορεστιάδας έκανε την… ηρωϊκή δήλωση: “Δικαίωση. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε κάποια ελάχιστα επιχειρηματικά-δημοσιογραφικά-πολιτικά σκουληκάκια. Την ηθική υπόσταση δεν την διαπραγματεύομαι, ούτε υποκύπτω σε εκβιασμούς”. Κι επειδή ο δήμαρχος είναι… παλικάρι, όπως λένε και οι φίλοι του και συμφωνεί προφανώς πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, μέσα σε έναν χρόνο, αποφάσισε να δώσει με απ’ ευθείας αναθέσεις και προσωπικές αποφάσεις, ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ 48.236 ευρώ στην ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Την «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ-€ΟΜΝ€ΟΜ», επικεφαλής της οποίας είναι το γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Βόρεια Ελλάδα Θάνος Κουλουτμπάνης.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συγκεκριμένα, από πέρυσι τον Ιούνιο και αναλυτικά την 01 Ιουνίου 2017, στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 και στις 20 Απριλίου 2018, ανέθεσε απ’ ευθείας τρία έργα στην «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ-€ΟΜΝ€ΟΜ» με έδρα την Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Βέβαια κάθε σύμβαση που υπογράφτηκε ήταν κάτω από 20.000 ευρώ, οπότε δεν τίθεται θέμα νομιμότητας, αφού κάτι τέτοιο προβλέπεται και ο δήμαρχος δεν κάνει κάτι το παράνομο. Προφανώς η… τεχνογνωσία της συγκεκριμένης εταιρείας είναι μοναδική για τα συγκεκριμένα θέματα και γι’ αυτό προτιμήθηκε.

1) Την 1 Ιουνίου 2017 ο κ.Μαυρίδης αποφάσισε: 

Την ανάθεση της εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Παροχή Υπηρεσιών ηλεκτρονικής πινακοποίησης, επεξεργασίας και διαχείρισης δεδομένων δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ορεστιάδας με τελική παραγωγή μελέτης σκοπιμότητας» όπως ειδικότερα περιγράφεται στο τεύχος τεχνικών προδιαγραφών, στην εταιρία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ-€ΟΜΝ€ΟΜ» με Α.Φ.Μ. : 998671271 και στοιχεία επικοινωνίας, οδός Αγροτεμάχιο 51, Κτίριο Οαηαδ & Οαη&δ Τ.Κ. 57001, Πόλη Θέρμη Θεσσαλονίκης Τηλ. : 2310502220 έναντι του ποσού των 24.180,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ COMNCOM

2) Στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 ο δήμαρχος Ορεστιάδας αποφάσισε: 

Την ανάθεση της εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Εργασίες διερεύνησης και καταγραφής δημόσιων σημείων για εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ελεύθερης πρόσβασης του Δήμου Ορεστιάδας» όπως ειδικότερα περιγράφεται στο τεύχος τεχνικών προδιαγραφών, στην εταιρία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ-€ΟΜΝ€ΟΜ» με Α.Φ.Μ. : 998671271 και στοιχεία επικοινωνίας, οδός Αγροτεμάχιο 51, Κτίριο Οαη&δ & Οαη&δ Τ.Κ. 57001, Πόλη Θέρμη Θεσσαλονίκης Τηλ. :
2310502220 έναντι του ποσού των 11.904,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ COMNCOM

3) Στις 20 Απριλίου 2018, πριν ένα μήνα δηλαδή, ο κ.Μαυρίδης επίσης ανέθεσε: 

Την ανάθεση της εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Συνδρομητικές υπηρεσίες ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης αιτημάτων πολιτών του Δήμου Ορεστιάδας» όπως ειδικότερα περιγράφεται στο τεύχος τεχνικών προδιαγραφών, στην εταιρία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ-€ΟΜΝ€ΟΜ» με Α.Φ.Μ. : 998671271 και στοιχεία επικοινωνίας, οδός Αγροτεμάχιο 51, Κτίριο Ο&ηαδ & Οοη&δ Τ.Κ. 57001, Πόλη Θέρμη Θεσσαλονίκης Τηλ. : 2310502220 έναντι του ποσού των 12.152,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ COMNCOM

Αυτά είναι τα τρία έργα που ανέθεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στην εταιρεία Αναπτυξιακή Ε.Π.Ε με διακριτικό τίτλο «Com&Com», η οποία όπως διαβάζουμε στο επίσημο σάιτ της ιδρύθηκε το 2006, με σκοπό την παροχή σύγχρονων τεχνολογικά και αξιόπιστων ποιοτικά προϊόντων & υπηρεσιών. Αποτελεί σήμερα μία εξελιγμένη εταιρεία η οποία  παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πληροφορικής και συμβουλευτικής υποστήριξης, ενεργειακών μελετών, διαφήμισης και επικοινωνίας σε εταιρείες και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Διαχειριστής της είναι ο κ.Αθανάσιος Κουλουτμπάνης (Cheif Executive Officer), που αν λάβουμε υπόψη και μια από τις φωτογραφίες οι οποίες δεσπόζουν στην αρχική της σελίδα, έχει βρει τον τρόπο (χάρη στις ικανότητες του για να μην παρεξηγιόμαστε) να… ξεκλειδώνει τις δουλειές και καταφέρνει με απ’ ευθείας αναθέσεις να τις αναλαμβάνει. Περισσότερα όμως για τον ικανότατο (Cheif Executive Officer) της Αναπτυξιακή Ε.Π.Ε-«Com&Com» στο ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ.