Διδυμότειχο: Πρόβλημα απ’ την υπερκατανάλωση νερού από αγρότες, σε αρκετά χωριά

Διδυμότειχο: Πρόβλημα απ’ την υπερκατανάλωση νερού από αγρότες, σε αρκετά χωριά

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο θέμα της ύδρευσης το Διδυμότειχο, είναι γνωστά και χιλιογραμμένα. Μόνο που αυτά αυξάνονται, λόγω της υπερκατανάλωσης του πολύτιμου νερού από αγρότες αρκετών χωριών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες πολλών κατοίκων. 

Συγκεκριμένα, κάποιοι αγρότες παίρνουν νερό για τα χωράφια τους ή το ράντισμα από τις βρύσες που έχουν παροχή απ’ το δημόσιο δίκτυο, με αποτέλεσμα κατ’ αρχήν τη μείωση της πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης και των χωριών. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα στο Ελληνοχώρι, όπου το 1/3 του χωριού δεν είχε νερό και αποκορύφωμα ήταν το τριήμερο της προηγούμενης εβδομάδας  Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή.
Πέρα από αυτό, είναι φυσικό να γίνεται και υπερχρέωση στα πάγια των κατοίκων προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη κατανάλωση που κάνουν κάποιοι αγρότες, αφού όπως επισημάναμε οι βρύσες που παίρνουν το νερό είναι απ’ το δημόσιο δίκτυο.
Προκλήθηκαν διαμαρτυρίες, υπήρξαν ενέργειες από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κονότητας Σίμο Τσιλίκα ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων των συγχωριανών του, έκλεισαν για μια-δυο ημέρες οι συγκεκριμένες βρύσες,  αλλά στη συνέχεια χωρίς δική του ευθύνη άνοιξαν κανονικά. Με το επιχείρημα από την πλευρά των αρμοδίων της δημοτικής αρχής πως είναι μεγάλο το… πολιτικό κόστος εάν κλείσουν τις συγκεκριμένες παροχές. Κι επειδή του χρόνου υπάρχουν δημοτικές εκλογές, δεν είναιο ώρα να δημιουργούμε δυσαρέσκεια, αν και με αυτή την τακτική στο τέλος θα είναι όλοι παραπονεμένοι.
Υ.Γ: Στην φωτογραφία βλέπετε και τα πεταμένα μπουκάλα ή άλλα δοχεία των φυτοφαρμάκων, που αποτελουν ένα επίσης τεράστιο και πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο χρειάζεται αντιμετώπιση από τον δήμο Διδυμοτείχου.