Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση του βιβλίου «Αναζητώντας Πρότυπο Δημοκρατίας Σήμερα» του Θεόδωρου Στάθη

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση του βιβλίου «Αναζητώντας Πρότυπο Δημοκρατίας Σήμερα» του Θεόδωρου Στάθη

Το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κάκτος παρουσιάζουν το βιβλίο «Αναζητώντας Πρότυπο Δημοκρατίας Σήμερα» του καθηγητή και πρώην Υπουργού Θεόδωρου Στάθη.  

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης (Καπνομάγαζο – Αίνου 46) την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 20:00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Γιάννης Λασκαράκης ενώ την εκδήλωση θα συντονίζει η εκπαιδευτικός Φωτεινή Τοζακίδου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η χρεοκοπία της χώρας μας αύξησε τους αδιάφορους πολίτες. Όλο και περισσότεροι πιστεύουν πως, όποιο κόμμα κι αν έρθει στην εξουσία, η ανισότητα και η αδικία θα είναι οι πρωταγωνιστές, όπως και πριν. Το ρεύμα των αδιάφορων μεγαλώνει. Όλο και λιγότεροι πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους στα κοινά θ’ αλλάξει το καθεστώς. Μέρα με τη μέρα εδραιώνεται ένα κλίμα πλήρους απόγνωσης, ό, τι ακριβώς χρειάζεται για να βλαστήσουν οι διάφοροι σωτήρες που θα μας προστατεύσουν από τα πάμπολλα δεινά μας. Δυστυχώς το χιτλερικό καθεστώς, προϊόν της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, θυμίζει όλο και σε λιγότερους πόσα δεινά προμηνύονται. Δημοκρατικά πολιτεύματα, σύμφωνα με τα συντάγματά τους, υπάρχουν αρκετά στον πλανήτη. Δημοκρατικά αποτελέσματα δεν βλέπουμε.

Η παγκόσμια κατανομή του παραγόμενου πλούτου αποτελεί την απόδειξη. Καλές προθέσεις αρχόντων μπορεί να υπάρχουν, αλλά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως αυτές δεν αρκούν. Το πρόβλημα πηγάζει από τη δομή (σύνθεση και οργάνωση) των θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος, η οποία παράγει πολλές φορές λειψούς και κακούς νόμους και εκτεταμένη μη εφαρμογή τους. Στο βιβλίο αυτό προτείνεται μια λύση του προβλήματος για το σήμερα…

Ποιός είναι ο Θόδωρος Στάθης

Ήταν βουλευτής Λάρισας με το ΠΑΣΟΚ από το 1981 ως το 1990, από το 1993 ως το 1996, και από το 1997 ως το 2000 (το 1997 αντικατέστησε το Νίκο Φλώρο, του οποίου η εκλογή ακυρώθηκε).[4]

Στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Απρίλιο του 1986 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1987, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού από τον Ιούνιο του 1988 μέχρι τον Μάρτιο του 1989, και υπουργός Γεωργίας από τον Σεπτέμβριο του 1995 μέχρι τον Ιανουάριο του 1996. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η θητεία του συνέπεσε με την ελληνοτουρκική κρίση του Μαρτίου 1987, την οποία χειρίστηκε μαζί με τον υπουργό Γιάννη Χαραλαμπόπουλο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*