Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Πάει να κουκουλώσει τα ΔΥΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ; “Σιγή ιχθύος” του Διοικητή Δ.Αδαμίδη

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Πάει να κουκουλώσει τα ΔΥΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ; “Σιγή ιχθύος” του Διοικητή Δ.Αδαμίδη

“Σιγή ιχθύος” εξακολουθεί να τηρεί ο… λαλίστατος σε άλλες περιπτώσεις Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ΔημήτρηςΑδαμίδης, για τα ΔΥΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ με τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του ρεπορτάζ το Evros-news.gr. 

Αναφερόμαστε φυσικά στις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ συμβασιούχων ως προσωπικό φύλαξης, τις οποίες έκρινε τέτοιες ο Επίτροπος και αρνήθηκε να υπογράψει για να πληρωθούν, όχι μόνο τα 4 συγκεκριμένα άτομα αλλά και οι υπόλοιποι, καθώς και τις ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ που έγιναν με την χρησιμοποίηση ΑΜΚΑ ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι τυχαία το “ανακάλυψαν”.

Ο κ.Αδαμίδης, που στα λόγια… κόπτεται για την διαφάνεια, την σωστή διαχείριση και την πάταξη της ανομίας και των σκανδάλων, στην πράξη έχει πάθει… αφωνία και δεν παίρνει θέση στις δυο συγκεκριμένες υποθέσεις. Για τις οποίες είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΣ από την πρώτη στιγμή. Κι ενώ στο θέμα του πλαστού πιστοποιητικού μιας συμβασιούχου τραπεζοκόμου έβγαλε ανακοινώσεις και έκανε δηλώσεις για μηδενική ανοχή στα θέματα αυτά, ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 4 συμβασιούχων φύλαξης, παραμένει “σφίγγα”.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, τα τέσσερα αυτά άτομα ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ που στάλθηκαν στον ΑΣΕΠ από την Αλεξανδρούπολη. Μήπως αυτό που ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, ότι πιθανόν να πρόκειται για… δικά τους παιδιά, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, είναι αλήθεια; Ρωτάμε τον κ.Διοικητή και περιμένουμε απαντήσεις.

Όσο για τις ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, όπως μαθαίνουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Γυναικολογική κλινική, όπου γιατρός χρησιμοποίησε τις σφραγίδες συναδέρφων της και το ΑΜΚΑ ανυποψίαστου πολίτη και ενέκρινε την πραγματοποίηση τους. Θα πρέπει και σε αυτό να τοποθετηθεί ο κ.Αδαμίδης και να μας ενημερώσει, τί έδειξε η έρευνα που διατάχθηκε. Πόσο μεγάλο και εκτεταμμένο είναι το πρόβλημα δηλαδή, αν υπάρχει σε ποιές άλλες κλινικές ή αν πρόκειται απλά για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

“Προβληματικές” οι προσλήψεις με 

ατομικές συμβάσεις σε φύλαξη και σίτιση

Τα έργα και οι ημέρες του Διοικητή του ΠΓΝΑ Δημήτρη Αδαμίδη, δεν σταματούν όμως μόνο στην… ΑΦΩΝΙΑ του για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οι προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις που έγιναν για την φύλαξη και την σίτιση, εκτός των όσων προαναφέραμε για τις 4 που κρίθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ από τον Επίτροπο και αρνήθηκε να υπογράψει για να πληρωθούν, πέρασαν και εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, αφού δεν υπήρχαν οι απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες, αλλά ο κ.Αδαμίδης παρουσίασε απλά δικές του του, ενώ θα πρέπει αυτές να πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες που γνωρίζουν άριστα τα ζητήματα.

Οι αρμόδιες Διοικητικές υπηρεσίες επίσης αντέδρασαν, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες προσλήψεις με την δική του μελέτη, αλλά ο ίδιος τότε ξεκαθάρισε πως αποτελεί απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη η αντικατάσταση των εργολάβων φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας και πρέπει να προχωρήσουν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι έχει πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τον συγκεκριμένο αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος και τον στηρίζει παρ’ ότι τα έχει κάνει μπάχαλο στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.

Κι αν για την φύλαξη και την σίτιση κατάφερε και έπεισε την οριακή πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ να τις εγκρίνουν, δεν έγινε το ίδιο για την καθαριότητα. Εκεί υπήρχαν πολλά και σοβαρά προβλήματα στην διαδικασία, ενώ ο εργολάβος μαθαίνουμε ότι προσέφυγε στην Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και πολλά μέλη της διοίκηση του Νοσοκομείου δεν θέλησαν να υπογράψουν, αφού φορβούνται πως θα αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*