Το σοκ των επιβατών και η ψυχραιμία και άμεση αντίδραση του οδηγού που τους έσωσε

Το σοκ των επιβατών και η ψυχραιμία και άμεση αντίδραση του οδηγού που τους έσωσε

Τεράστιο ήταν το σοκ για τους επιβάτες του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Έβρου, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα, όταν στο χωριό Μοναστηράκι το χτύπησε κεραυνός και πήρε αμέσως φωτιά. Η ψυχραιμία και η άμεση αντίδραση του έμπειρου οδηγού όμως, τους έσωσε.

Αμέσως, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβατών, ακινητοποίησε το όχημα και άνοιξε τις πόρτες, φωνάζοντας σε όλους να κατεβούν γρήγορα. ΄Ετσι και έγινε, αφού παρ’ ότι σοκαρισμένοι και ορισμένοι χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει τί ακριβώς συνέβη, πρόλαβαν και αποβιβάστηκαν απ’ το λεωφορείο, χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό. Αμέσως απομακρύνθηκαν απ’ το σημείο, αφού το όχημα λαμπάδιασε και καταστράφηκε τελικά ολοσχερώς.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης έφτασε γρήγορα στο σημείο, με επικεφαλής των πυροσβεστών την υποδιοικήτρια κ.Δερμενοπούλου και έσβησαν την φωτιά, όμως η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Στο σημείο έφτασαν και αστυνομικοί για να συντονίσουν την κίνηση και να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα στην παλιά εθνική οδό, μια και η κίνηση εκεί είναι σημαντική.

Ντούμπας: Η ψυχραιμία και η άμεση αντίδραση

του οδηγού βοήθησε να μην πάθει κανείς τίποτα

Οι επιβάτες ανέβηκαν μετά από λίγα λεπτά σε άλλο λεωφορείο του ΚΤΕΛ που έφτασε απ’ την  Αλεξανδρούπολη και συνέχισαν το ταξίδι τους για τα μέρη προορισμού τους. Απ’ τις πρώτες στιγμές βρέθηκε στο σημείο και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σταμάτης Ντούμπας, που έδωσε συγχαρητήρια στον οδηγό για την ψυχραιμία και την ακαριαία αντίδραση του. “Ευτυχώς ο οδηγός με την ψυχραιμία, την εμπειρία και την γρήγορη αντίδραση του να ανοίξει τις πόρτες, συνέβαλλε ώστε οι επιβάτες να κατέβουν γρήγορα και να μην πάθει κανείς το παραμικρό. Ήδη ταξιδεύουν για τους προορισμούς τους με άλλο λεωφορείο. 

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Μπορεί να καταστράφηκε απ’ την φωτιά το λεωφορείο, αλλά σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή και όχι τα σίδερα και οι λαμαρίνες“, τόνισε χαρακτηριστικά στο Evros-news.gr ο κ.Ντούμπας.

Φωτιά στην ίδια περιοχή και από άλλο κεραυνό

Να τονίσουμε ότι στην περιοχή έπεσαν αρκετοί κεραυνοί και μάλιστα στο κοντινό χωριό Πόρος, από κεραυνό πήραν φωτιά χορτόμπαλες που ήταν στιβαγμένες για τροφή ζώων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να σβήσει η πυρκαγιά που προκλήθηκε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*