Εντυπωσιάστηκαν από Σαμοθράκη, Αλεξανδρούπολη, Δέλτα Έβρου οι Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι (φωτό)

Εντυπωσιάστηκαν από Σαμοθράκη, Αλεξανδρούπολη, Δέλτα Έβρου οι Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι (φωτό)

Εντυπωσιασμένοι έμειναν από το νομό Έβρο και συγκεκριμένα στη Σαμοθράκη, την Αλεξανδρούπολη και το Δέλτα του Έβρου, οι περισσότεροι από 30 Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι κορυφαίων ΜΜΕ της χώρας, που πραγματοποίησαν επίσκεψη γνωριμίας στην περιοχή μας.

Αυτό έγινε με συνεργασία του γραφείου ΕΟΤ της πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι και επιχειρηματιών της Σαμοθράκης, οι οποίοι ανέλαβαν και κάλυψαν τα έξοδα φιλοξενίας τους στο νησί. Με την SAOS Ferries για παράδειγμα, να αναλαμβάνει την δωρεάν μεταφορά τους αλλά και του λεωφορείου με το οποίο ήρθαν και τους επαγγελματίες μ’ επικεφαλής τον Πρόεδρο τους Γιάννη Γλήνια, να φροντίζουν για διαμονή και διατροφή.

Ηχηρά απούσα η δημοτική αρχή, που κανονικά θα έπρεπε να πρωτοστατεί σε τέτοιες ενέργειες διαφήμισης του νησιού, αλλά τόσο ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας όσο και ο υπεύθυνος τουρισμού Παναγιώτης Παππάς, είχαν προφανώς σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν. Σε αριστερούς όταν μιλάει κανείς για επιχειρηματικότητα, ιδιωτική οικονομία και όλα αυτά, τα αντιμετωπίζουν με… μισό μάτι, αν όχι εχθρικά.

Οι Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, ξεναγήθηκαν επίσης στην Αλεξανδρούπολη, αλλά επισκέφθηκαν και το Δέλτα του Έβρου, όπου έκαναν και βαρκάδα. Οι εντυπώσεις τους ελπίζουμε να αποτυπωθούν σε διαφημιστικά ρεπορτάζ στα ρουμανικά ΜΜΕ για την περιοχή μας από τους δημοσιογράφους και στο “κλείσιμο” γκρουπ Ρουμάνων επισκεπτών απ’  τους τουριστικούς πράκτορες.

Να επισημάνουμε εδώ ότι η Ξάνθη ήδη έχει καταφέρει να προσελκύσει στον τομέα αυτό Ρουμάνους τουρίστες, με προσπάθειες του πρώην Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της ΑΜ-Θ Μιχάλη Αμοιρίδη, σε συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης, που τύπωσε μάλιστα και ειδικά φυλλάδια στην ρουμανική γλώσσα και οργανώνει ξεναγήσεις στα γκρουπ που έρχονται.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*